AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş Özkan Yalım’a sordu; Kendi ilçene ne yaptırdın?

GİRİŞ

Özkan Yalım, seçim çalışmalarında sık sık başkan seçildiğinde Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin imkanlarından Uşak’ın da yararlanacağı ifade ediyordu. Konu ile alakalı AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’ten önemli bir açıklama yaptı.

31 Mart Yerel seçimlerine sadece 8 gün kalmışken Uşak’ta siyasi arenada sular ısınıyor. CHP Uşak Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım ile AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş arasındaki ‘ne yaptın’ polemiği de devam ediyor.

Son olarak AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’ten videolu bir açıklama geldi. Güneş yaptığı açıklamada neler yaptıklarını tek tek sıraladı.

NE YAPTIĞINI TEK TEK AÇIKLADI

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ‘Ne yaptın?’ sorusuna verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

“Özkan Yalım Vekilim, Milletvekili olmadan önce Uşak Sivaslı İlçesi'ne, rahmetli babanız Dursun Yalım adına Fen Lisesi yaptırdığınızı söylediniz. Biz teşekkür ederiz. Sonra dediniz ki, ben Fen Lisesi yaptırdım. Ey İsmail Güneş, sen de yaptırdın dedin bana.

Biz de Uşak Milletvekili olduğumuz dönemde 30 tane gölet ve baraj, 50 tane okul, 132 bin metrekare kapalı alana olan 700 yataklı Uşak Devlet Hastanesi, 60 yataklı Eşme Devlet Hastanesi, 60 yataklı Banaz Devlet Hastanesi, 30 yataklı Sivaslı Devlet Hastanesi, Karallı Devlet Hastanesi, Ulubey Devlet Hastanesi, Uşak Sağlık İl Müdürlüğü ve pek çok sayıda aile ve toplum sağlığı merkezlerini Uşak'ımıza kazandırdık. Aynı zamanda Uşak'ta, sportif anlamda kapalı yüzme havuzları, kapalı spor salonu, atlı cirit sahası ve tenis kortları, gençlik merkezleri gibi pek çok sportif faaliyetlerin yapılabileceği kamu kurumlarımızı Uşak'ımıza kazandırdık.

Yine üniversitemizin gelişmesi adına 5 olan fakülte sayımızı, içinde Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi de olmak üzere 14'e yükselttik. Öğrenci sayımızı 9 binlerden 30 binlere çıkarttık. Yine öğrencilerimizin kalabilmesi için otel konforunda 8500 yataklı kredi yurtlar kurumuna ait yurtlar yaptık. Ege bölgesinin en güzel müzesini Uşak'ımıza yaptık. Yine Türkiye'nin ilk defa uygulanan huzur evi projesini Uşak'ımıza yaptık. Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğü yaptık.

Yine çocuklarımız için çocuk yuvası yaptık. Aynı zamanda ilimize çok güzel bir kütüphane yaptık. Eşmer Hükümet Konağı, Sivaslı Hükümet Konağı gibi hükümet konaklarımızı, adliye binamızı, emniyet müdürlüğü binamızı, daha burada aklıma gelmeye sayamadığım pek çok eserleri milletvekilliği döneminde Uşak'ımıza kazandırdık. Şimdi bana diyorsun ki tamam bunlar Uşak'a yapıldı diyorsun, kabul ediyorsun. Bunları sen kendi cebinden mi yaptırdın diyorsun. Tabii ki kendi cebinden mi yaptırmadım. Böyle bir imkanım yok. Milletvekilliği olduğum dönemde devletin bana verdiği maaş haricinde milletvekilliğine bağlı olarak 1 liralık dahi bir kazancım olmadı. Allah'tan nasip etmesin.”

SEN KENDİ İLÇENE NE YAPTIN?

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ayrıca CHP’de olan Sivaslı ilçesine neler yaptıklarını da anlattı ve Özkan Yalım’a 2 dönem milletvekilliği sürecinde Sivaslı için ne yaptığını sordu. İşte o açıklamalar:

“Diğer taraftan Uşak ile Sivaslı ilçesine ve sizin de kendi ilçeniz olan Sivaslı ilçesine milletvekilliği olduğum dönemde, AK Parti döneminde demiyorum, Sivaslı Hükümet Konağı'nı, Sivaslı Devlet Hastanesi'ni, Sivaslı Toplum Sağlığı Merkezi'ni ve yine TOKİ binalarını aynı zamanda Tatar Kasabamıza ve Selçuklu Kasabamıza ki buralar AK Partili Belediyeler Başkanları tarafından yönetilmektedir. Araç ekipmanlarının arttırılmasında ve diğer taraftan futbol sahaları ve kapalı spor salonları aynı zamanda Sivaslı Selçuklu Kasabamıza 2 kilometrelik bisiklet yolunun yapılmasını sağladık. Ben şimdi buradan soruyorum.

Sen 2 dönem milletvekilliği yaptın. Sivaslı ilçesinin belediyesi de Cumhuriyet Halk Partiliydi. Hani diyorsun ya arkamda İstanbul, Ankara büyükşehir belediyeleri var diyorsun ya. Yine bu dönemde Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Mersin, Adana, Antalya bütün bu büyükşehirler sizdeydi. Şimdi soruyorum kendi ilçene ne yaptırdın? Uşağa vaatlerde bulunuyorsun. Şimdi ben dedim ‘Yalım yaparsa otel yapar’ diye.

Bana kızıyorsun. Eksik söylemişim. “Yalım yaparsa otel yapar, yanına da gazino yapar” demem lazımdı. Tabii ki vatandaşlarımızın ne yaptığını bilmesi lazım. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Ve dolayısıyla da ne yaptıklarına bakmak lazım ve buna göre de ne yapacaklarını tahmin etmek lazım.”

KAYNAK: UŞAK HABER