İYİ Partili Taşkın’dan Özkan Yalım’a: Uşak'ı kazanırsanız DEM Partisi ile iş birliği yapacak mısınız?

İYİ Partili Taşkın’dan Özkan Yalım’a: Uşak'ı kazanırsanız DEM Partisi ile iş birliği yapacak mısınız?
GİRİŞ

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın, "Uşak'taki CHP'ye gönül vermiş ulusalcı, milliyetçi, vatansever Uşak halkı Yalım'dan bir cevap bekliyor. Yani diyor ki, siz de Uşak'ı kazanırsanız DEM Partisi ile iş birliği yapacak mısınız?"

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın, partisinin Merkez İlçe Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti olarak yerel seçimler için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Taşkın, Uşak halkının partilerine gösterdikleri teveccühün her geçen gün arttığını aktaran Taşkın, 31 Mart akşamı sandıklardan birinci parti olarak çıkacaklarını kaydetti.

CHP Uşak Belediye Başkan adayı Özkan Yalım'ı eleştiren Taşkın, "Sayın Yalım, kendisine destek olması için şehrimize davet ettiği CHP Genel Başkanı sayın Özgür Özel tarafından dipsiz bir kuyuya atılmıştır. Bugün itibariyle Özkan Yalım'ın düştüğü dipsiz kuyuya ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından tonlarca C35 beton atılmıştır. İmamoğlu ve Özel'in bu açıklamalarının ardından Yalım'ın suskunluğu sükut ikrardandır manasına mı geliyor? Bunları Uşak halkı merak etmektedir. Takdir sevgili Uşak halkınındır." dedi.

Taşkın, bir gazetecinin "dipsiz kuyudan kastınız nedir?" sorusu üzerine CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal'ın 'Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak' sözlerini anımsatarak şu yanıtı verdi:

"Sayın Özel Uşak'ta otobüsün üzerine çıktığında şu sözü söyledi. 'Ben buraya geldiğimde beni Afyonkarahisar Belediye Başkan adayımız aradı, başkanım dilim sürçtü, benim oradaki hatamı düzeltir misiniz' diye bir cümle kullandı. Akabinde, bırakın Afyonkarahisar'ı, Uşak Belediyesi'ni de aldığımızda DEM Partililer de buraya girebilir manasında cümleler kullandı. Biz geçmiş dönemden hatırlıyoruz, sayın Yalım'a bir sohbet ortamında basın mensupları sorduğunda Yalım demişti ki, eski adı HDP, şimdi ki adı DEM olan PKK sempatizanı parti ile ilgili bakanlıklar alabilirler, haklarıdır diye bir yumuşak karın bırakmıştı. Bütün bunların üzerine Uşak'taki CHP'ye gönül vermiş ulusalcı, milliyetçi, vatansever Uşak halkı Yalım'dan bir cevap bekliyor. Yani diyor ki, siz de Uşak'ı kazanırsanız DEM Partisi ile iş birliği yapacak mısınız? Ayrıca sayın İmamoğlu'nun cümleleri... İmamoğlu Afyonkarahisar Belediye Başkan adayını hiç yerine koydu. Kendi gösterdikleri adayı hiç yerine koyarak DEM'le demlendiklerini ifade etti. Aslında şudur arkadaşlar, CHP tüm Türkiye genelinde İstanbul'u elinde tutabilmek için Anadolu'yu gözden çıkarmıştır. Bugün İstanbul'u kazanabilmek için CHP, DEM'e açık kapı bırakıp iş birliği yapıyorsa Uşak'ı, Afyonkarahisar'ı gözden çıkarıyorsa Anadolu'daki birçok belediyeyi gözden çıkarıyorsa, yarın iktidar olduklarında ben korkarım ki memleketi gözden çıkaracaklar."

Bir gazetecinin Özel'in 'Eski dosttan düşman olmaz. Dün birlikte olduklarımıza bugün kötü söz söylemeyiz' sözlerinin bir ittifak çağrısı mı sorusu üzerine ise "Arkadan kuyu kazandan dost olmaz. Yani sosyal medyada, ulusal basın önünde dost görünüp, arkadan kuyu kazanlara dost denilmez. Biz dostumuzu kucakladık mı bırakmayız." yanıtını verdi.

KAYNAK: UŞAK HABER