CHP Uşak teşkilatında DEM sessizliği

CHP Uşak teşkilatında DEM sessizliği
GİRİŞ

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın DEM açıklaması ve ardından peş peşe yapılan açıklamaların yankısı devam ediyor. CHP Uşak teşkilatı sessiz.

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın seçilirse DEM dışındaki tüm siyasi partilere kapısının açık olduğunu söylemesi, ardından Genel Başkan Özgür Özel’in bunun yanlışlıkla söylendiğini ifade etmesi, akabinde Köksal’ın hata olmadığını belirtmesi CHP’de büyük bir kriz yarattı.

Özgür Özel’in Uşak’ta yaptığı açıklamalardan sonra CHP Uşak belediye başkan adayı, il başkanı ve CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba sessiz kalmayı tercih ettiler.

ÖZGÜR ÖZEL SÜŞÇÜLİSAN DEDİ

Uşak’ta konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Başkan adayı Burcu Köksal'ın bahsi geçen sözlerini sürçülisan olarak tanımladı. Uşak mitinginde vatandaşlara hitap eden Genel Başkan Özel, Afyon’dan geldiğini, çok yakın arkadaş olduklarını, Burcu başkandan da herkese selam getirdiğini, bu sırada Köksal’ın Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını herkese ardına kadar açacaklarını söyleyecekken orada küçük bir sürçülisanın olduğunu, ve Köksal’ın bu hatayı düzeltmesi için kendisinden yardım istediğini ifade etti.

Genel Başkan Özel Afyon ve Uşak Belediyesi ile beraber tüm belediyelerin seçildikten sonra kapılarını bütün siyasi partilere, Uşaklı vatandaşlara, Afyonlu vatandaşlara açacağını dile getirdi.

UŞAK CHP’DE SESSİZLİK

Özgür Özel’in yapmış olduğu açıklamalarda sonra Burcu Köksal bunun sürçülisan olmadığını ifade etmişti. Bu açıklama olayın gerilimini iyice arttırdı. Bu arada herkesin gözü CHP Uşak teşkilatına çevrildi.

Tüm bu açıklamalar ve gerilimli tartışmaların ardından CHP Uşak teşkilatından herhangi bir açıklama gelmedi. CHP Uşak belediye başkan adayı Özkan Yalım, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, CHP Uşak İl Başkanı Seviç Soyer Yazgan sessizliğini hala koruyor. Açıklama yapıp yapmayacakları merak konusu oldu.

KAYNAK: UŞAK HABER