Kademeli emeklilik bekleyenlere kötü haber SGK Uzmanından geldi

Kademeli emeklilik bekleyenlere kötü haber SGK Uzmanından geldi
GİRİŞ

EYT sonrası erken emeklilik için araştırma yapan vatandaşlar şimdilerde kademeli emeklilik hakkında güzel bir haber bekliyordu. Ama SGK uzmanının açıklaması hayal kırıklığı yarattı.

Emekli maaşlarının artmasıyla birlikte erken emeklilik hayali kuranlar var. EYT yasası sayesinde 3.5 milyondan fazla kişi erken emekli oldu. EYT’den yararlanamayanlar ise başka fırsatlar arıyor.

Son zamanlarda kademeli emeklilik gündemde. SGK Uzmanı Özgür Erdursun bu konuda önemli bir bilgi verdi.

EYT’DEN SONRA KADEMELİ EMEKLİLİK UMUDU

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası, 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlara erken emeklilik imkanı sağladı. Bu yasadan sonra sigortalı olanlar ise kademeli emeklilik bekliyor. Vatandaşlar ‘Kademeli emeklilik ne zaman gelecek?’ diye soruyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun bu soruya cevap verdi. 2000 sonrası sigortalı olanlar dikkat. SGK uzmanı kademeli emeklilikte yeni detayı duyurdu.

HÜKÜMETİN KADEMELİ EMEKLİLİK ÇALIŞMASI YOK

Kademeli emeklilik yasası hakkında konuşan Erdursun, “Bu konuda bir çalışma var mı, yok. Sadece hükümet yetkilileri ‘bu konu bitmedi’ dediler. Ama hükümetin bu konuda bir çalışması yok. Bu yüzden 8 Eylül 1999 sonrası sigortalı olanlar yerel seçimden önce yaş indirimi bekleyenler burada hayal kırıklığına uğrayabilirler.” İfadelerini kullandı.

Staj ve çıraklık sigortası için de büyük bir beklentinin olduğunu ifade eden uzman isim, geçen hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ‘Böyle bir çalışma yok’ açıklamasının yapıldığını bu yüzden hem stajyer ve çıraklar hem de kademeli emeklilik bekleyenler için bir çalışmanın olmadığını belirtti. Kademeli emeklilik için tarih veren Erdursun, şunları söyledi:

“Kademeli emeklilikte 8 Eylül 1999 tarihine kadar sigortalı olanlarda kadın ve erkek için yaş olmadığını belirten uzman isim, 9 Eylül tarihinde sigortalı olup 30 Nisan 2008 tarihine kadar sigortalı olanlar için kadınların 58, erkeklerin 60 yaşını doldurmaları gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: UŞAK HABER