Emekliler için müjde üstüne müjde: İkramiyeler artıyor, faturalar düşüyor!

Emekliler için müjde üstüne müjde: İkramiyeler artıyor, faturalar düşüyor!
GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan etmesinin ardından emeklileri sevindirecek haberler gelmeye başladı.

Emekliler için 2024 yılı hızlı başladı ve öyle de devam edecek gibi. Şu an emeklileri bekleyen pek çok önemli haber var. Bayram ikramiyelerinde artış, faturalarda indirim ve kira desteği gibi birçok iyileştirme gündemde.

Milyonlarca emekli, bu yıl birçok iyileştirme ve fırsattan yararlanacak. Emeklilerin refah düzeyini artırmak için hazırlanan paket, Erdoğan’ın onayına sunulacak. Peki pakette emekliler için neler var?

BAYRAM İKRAMİYELERİ 5 BİN LİRA OLACAK

Milyonlarca emeklinin refah düzeyini artırmak için düğmeye basıldı. Emeklilerin en çok merak ettiği konu bayram ikramiyeleri. Şu anda 2 bin lira olan bayram ikramiyeleri, 5 bin liraya çıkarılacak. Böylece emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda toplam 10 bin lira alacak. Bu artış, yasal düzenleme ile yapılacak. AK Parti, yasa teklifini mart ayına kadar Meclis’e getirecek.

FATURALARDA VE ULAŞIMDA İNDİRİM

Emekliler, elektrik, doğal gaz, su ve toplu taşıma gibi hizmetlerden indirimli faydalanabilecek. Bu konuda belediyeler ve kamu kurumları ile protokoller imzalanacak. İndirim oranları ve kapsamı, alternatifli olarak belirlenecek. Ayrıca tren ve uçak biletlerinde de indirim olup olmayacağı araştırılacak.

KİRA DESTEĞİ VE TATİL İMKANI

Büyükşehirlerde yaşayan emeklilere, kira desteği gibi çeşitli yardımlar sağlanacak. Bu yardımların şartları ve miktarları, çalışmalar sonucunda netleşecek. Emekliler, devlete ait tesislerden de indirimli olarak yararlanabilecek. Tatil yapmak isteyen emekliler için de imkanlar sunulacak.

Bunun yanında Emekliler, bankacılık hizmetlerinde de avantajlı olacak. Kamu ve özel bankalar ile anlaşmalar yapılacak. Bazı hizmetler, emeklilere indirimli veya ücretsiz verilecek. Bu hizmetlerin neler olduğu, bankalar ile görüşülerek belirlenecek. Emekliler için yapılacak düzenlemelerin detayları önümüzdeki günlerde netleşecek.

KAYNAK: UŞAK HABER