Miras düzenlemesinde yeni dönem, paylaşımı kolaylaşıyor

Miras düzenlemesinde yeni dönem, paylaşımı kolaylaşıyor
GİRİŞ

Miras paylaşımına ilişkin yeni bir kural uygulamaya konuldu. Artık aile mirası olan mülk ve mücevherleri noter onayı olmadan dağıtmak mümkün. Peki bu nasıl olacak?

Taşınmaz mallar da dahil olmak üzere aile mirası sayılabilecek tüm eşya ve değerli eşyalar kardeşler arasında eşit olarak paylaştırılır. Bu paylaşımda kardeşler her bir tapudan hangi kardeşe kaç hisse verileceğine karar verir ve noter huzurunda onaylandıktan sonra işlemler tapuda gerçekleştirilir.

Yeni düzenleme sayesinde artık notere gitmeye gerek kalmadı. Kardeşler, tapu işlemlerini kolay bir şekilde halledebilecek. Yeni düzenlemenin detayları haberimizde.

YAZILI ANLAŞMA YETERLİ

Miras konusunda yeni bir düzenleme yapıldı. Artık, aile bireylerinden kalan mal varlıkları için noter onayı aranmıyor. Kardeşler arasında yazılı anlaşma yeterli olacak. Bu anlaşma ile miras paylaşımı gerçekleştirilebilecek. Yani tapu paylaşımı için notere gitmek gerekmiyor. Yazılı anlaşma ile işlemler tamamlanabilir.

Miras paylaşımında eşitlik esas alınıyor. Taşınmazlar ve değerli eşyalar kardeşler arasında bölüşülüyor. Hangi kardeşin ne alacağı karşılıklı belirleniyor. Tapu işlemleri için noter huzurunda onay gerekmiyordu. Şimdi ise yazılı anlaşma yeterli.

YENİ KOLAYLIK İŞLERİ HIZLANDIRACAK

Hisseli tapu sahipleri için de kolaylık sağlandı. Miras paylaşımı daha rahat yapılacak. Yazılı anlaşmalar noter onayı olmadan geçerli olacak. Miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler var. Tapu Sicil Müdürlüğü işlemleri önemli. Sınırlar ve parseller belirlenmeli. Yazılı sözleşme ile ev devri yapılabilir.

Hisseli tapuların satışında da değişiklik var. Hissedarların ortak kararı gerekiyor. Bu karar ile satış işlemleri başlatılabilir. Bu düzenleme ile miras işlemleri daha hızlı ve kolay hale geldi. Kardeşler arasında anlaşmazlık olmadan miras paylaşımı yapılabilir. Yazılı anlaşma ile tapu devri ve satışı mümkün olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER