e-Devlet'ten tapu kaydı nasıl sorgulanır? Ücretsiz tapu kaydı sorgulama

e-Devlet'ten tapu kaydı nasıl sorgulanır? Ücretsiz tapu kaydı sorgulama
GİRİŞ

Ücretsiz olarak e – Devlet üzerinden tapu kaydı ve başkasına ait tapu sorgulama işlemleri basit birkaç adımda yapılabiliyor. T.C. kimlik numarasıyla vatandaşlar hızlı işlem yapabilecek.

e-Devlet'ten tapu kaydı nasıl sorgulanır? Ücretsiz tapu kaydı sorgulama - Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından e – Devlet üzerinden birçok farklı hizmet sunulmaya devam ediyor. Özellikle tapu dairlerindeki yoğunluğun azaltılması için geliştirilen birçok sistem vatandaşların basit işlemleri yapmalarını sağlıyor.

Arsa v arazı alımlarında sıklıkla ihtiyaç duyulan tapı parsel sorgulama işlemlerinin de artık e – Devlet üzerinden yapılması sağlanıyor. Mobil üzerinden veya web arayüzünü kullanarak vatandaşlar dakikalar içinde tapu parsel sorgulama işlemlerini yapabilecekler.

ADA PARSEL TAPU KAYDI NASIL SORGULANIR?

Vatandaşların tapu ada parsel sorgulama işlemlerini elektronik ortam üzerinden dakikalar içinde gerçekleştirmeleri mümkündür. Bunun için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu sistem sayesinde kolayca sorgulama işlemleri tamamlanabiliyor.

İnternet sayfasına erişim sağlamadan önce kullanım koşullarının kabul edilmesi gerekecektir. sonrasında ise sorgulama adımları izlenerek işlem yapılabiliyor. parselsorgu.tkgm.gov.tr adresine erişim sağladıktan sonra açılan ekranda sol üst köşede yer alan üç çizgiye tıkladıktan sonra adres bilgileri girilerek sorgulama yapılabiliyor.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan online hizmetler kapsamında Parsel Sorgu Uygulaması vatandaşların doğrudan harita üzerinden de işlem yapmasına olanak tanıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından daha pek çok farklı online hizmet sağlanıyor.

E – DEVLET’TEN TAPU SORGULAMA NASIL YAPILIR?

e – Devlet üzerinden ücretsiz olarak tapu sorgulama işlemlerinin yapılması için T.C. kimlik numarası ve e – Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması yeterlidir. e – Devlet şifresi olmayan vatandaşların PTT üzerinden e – Devlet şifrelerini almaları mümkündür. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü hizmet ekranına erişim sağladıktan sonra ‘’Tapu Bilgileri Sorgulama’’ sayfasından işlem adımları takip edilerek dakikalar içinde tapu bilgileri sorgulanabiliyor.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu işlemler için vatandaşların parsel sorgulamasını Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kendi web adresinden, tapu bilgilerini sorgulama işlemlerini ise e – Devlet üzerinden yapmaları mümkündür. Özellikle gayrimenkul yatırımı yapmak ve tapu, parsel bilgilerini sorgulamak isteyenlerin kısa sürede bu işlemleri yapabilmeleri avantaj sağlıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER