Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü duyurdu, yasaklar bugün başladı

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü duyurdu, yasaklar bugün başladı
GİRİŞ

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürdürülebilir balıkçılık ve su ürünleri koruması amacıyla yeni av yasaklarını duyurdu.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na dayanarak hazırlanan düzenlemelerden bahsedildi. Düzenleme hem ticari hem de amatör balıkçıları kapsayacak şekilde tasarlandı.

Buna göre yasakların hangi aylarda hangi türlere göre olacağı da açıklamada belirtildi. Müdürlüğün açıklamasının detayları şu şekilde:

BAHAR AYLARINDA SAZANGİLLER VE YAYIN BALIĞINA MOLA

15 Mart itibarıyla başlayacak olan yasaklar, 15 Haziran’a kadar devam edecek. Bu dönemde, sazangiller familyasına ait balıklar (Sazan, Kadife, Siraz, Tatlı Su Kefali) ve Yayın balığı avcılığına izin verilmeyecek. Yasak, su ekosistemlerinin üreme dönemlerindeki hassasiyeti göz önünde bulundurarak biyolojik çeşitliliğin korunmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

DİĞER TÜRLER İÇİN AVCILIK TAKVİMİ

Sudak ve Tatlı Su Levreği için av yasağı 15 Mart’tan 30 Nisan’a kadar sürecekken, Turna balığı için yasak dönem 15 Aralık’tan 31 Mart’a kadar devam edecek. Bu tarihler arasında yasaklanan türlerin avlanması, taşınması ve satışı yasalara aykırı olacak ve denetimler sıkılaştırılacak.

Yasak süresince, belirtilen türlerin avlanması, nakli veya satışı yapıldığının tespit edilmesi durumunda, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümleri gereğince yasal işlemler uygulanacak. Vatandaşların bu yasaklara uyması, su kaynaklarımızın ve doğal yaşamın korunması açısından büyük önem taşıyor.

KAYNAK: UŞAK HABER