Uşak balıkçıları sıkı denetimde: 9 bin 924 TL ceza geldi! Aman dikkat

Uşak balıkçıları sıkı denetimde: 9 bin 924 TL ceza geldi! Aman dikkat
GİRİŞ

Uşak Jandarma HAYDİ Timi, olta balıkçılarını yeni bir denetimden geçerdi. Balık boy ölçümü yapan Uşak Jandarma HAYDİ Timi, sınırı tutturamayan balıkçılara ceza kesti.

Çevre ve ekolojik dengenin korunması için denetimlerin sıklaştırılması ve canlıların yaşam hakkının korunması için jandarma birimlerine bağlı bir şekilde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ), şehrimizde de hizmet vermeye başladı. Kurulduğu günden bu yana doğanın korunması adına çeşitli denetimler gerçekleştiren Uşak Jandarma HAYDİ Timi, bu kapsamdaki son denetimini geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Jandarma ve İl Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte gerçekleşen denetimden ceza yağdı.

Uşak Jandarma HAYDİ Timi’nin öncülüğünde GÖĞEM Göleti’nde gerçekleştirilen son denetim kapsamında olta balıkçılarına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetleri yapıldı. Bu kapsamda balıkların boy limit ölçümlerini tek tek gerçekleştiren Uşak Jandarma HAYDİ Timi, limit sınırına uymayan balıkçılara ceza yağdırdı. Yapılan denetim sonrasında Uşak Jandarma HAYDİ Timi’nin kesmiş olduğu ceza miktarı da ortaya çıktı.

usak-balik-denetim-1.jpeg

UŞAK İL JANDARMA KOMUTANLIĞI HAYDİ TİMİ DENETİM YAPTI

Geçtiğimiz günlerde Göğem Göleti’nde yeni bir denetim gerçekleştiren Uşak Jandarma HAYDİ Timi, İl Jandarma Komutanlığı asayiş ve Uşak İl Tarım Müdürlüğü’ne bağlı ekipleriyle alana gitti. Olta balıkçılarına yönelik denetim gerçekleştiren Uşak Jandarma HAYDİ Timi, aynı zamanda bölgede balıkçılar için bilgilendirme çalışması da yaptı. Uşak’ta olta balıkçılarının yoğun olarak avlandıkları göletlerden biri olması nedeniyle birçok balıkçının bu bölgede toplam 44 şahsı denetleyen Uşak Jandarma HAYDİ Timi, bu şahıslardan 6’sına ceza kesti.

usak-balik-denetim-2.jpeg

DENETİM SIRASINDA BALIKÇILARA 9 BİN 924 TL CEZA GELDİ

Söz konusu gölette amatör olarak avlanan 44 şahsı balık boy limiti ölçümü açısından denetleyen ve denetim sonrasında 6 şahsa ceza kesen Uşak Jandarma HAYDİ Timi, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na aykırı olarak avcılık yapan kişilere toplamda 9 bin 924 liralık idari para cezası verildiğini duyurdu. Aynı zamanda 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkındaki Tebliğ hükümleri konusunda bilgilendirme yapmayı da ihmal etmeyen Uşak Jandarma HAYDİ Timi, ekolojik dengenin sağlanması için balık avcılığındaki boy ve miktar standartlarına uyulması hakkındaki uyarısını da yaptı.

KAYNAK: UŞAK HABER