Uşak’ta İYİ Parti ve MHP kucaklaştı, CHP’de DEM sessizliği devam ediyor

Uşak’ta İYİ Parti ve MHP kucaklaştı, CHP’de DEM sessizliği devam ediyor
GİRİŞ

Özgül Özel'in Uşak’taki DEM açıklaması sonrası CHP Uşak teşkilatı ve Belediye Başkan Adayı Özkan Yalım sessizliğini koruyor. CHP, Uşak’ta işini iyice zora soktu.

Uşak, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelerle Türkiye’nin dikkatini çekiyor. CHP’nin Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın, seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı, “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak” şeklindeki açıklaması, bölgede ve partide büyük yankı uyandırdı.

CHP lideri Özgür Özel’in Uşak’ta yaptığı konuşmasında bu ifadeleri düzeltmek için hızla müdahale etmesi, ifadelerin sadece bir dil sürçmesi olduğunu söylemesi ama Burcu Köksal’ın ise dil sürçmesi olmadığını belirterek açıklamasının arkasında durması, hem parti içinde hem de Uşak’ta genel olarak bir gerginliğe yol açtı. O günden beri CHP Uşak teşkilatı ve Başkan Adayı Özkan Yalım tamamen sessizliğe büründü. Bu durum Milliyetçi ve Ulusalcı oyların İYİ Parti ve MHP’nin oylarını artıracağı CHP’nin oylarını ise azaltacağı şeklinde yorumlandı. Son olarak 8 Mart etkinliğinde samimi bir şekilde kucaklaşan MHP ve İYİ Parti belediye başkan adaylarının neşeli halleri ise iddiaları doğrular nitelikteydi.

CHP’NİN ZOR DURUMU

CHP Uşak teşkilatı ve belediye başkan adayı Özkan Yalım, bu olay karşısında sessiz kalmayı tercih etti. Köksal’ın açıklamaları, özellikle milliyetçi, muhafazakar ve kararsız seçmenler arasında endişe yaratarak, CHP’nin Uşak’taki oylarının tehlikeye girmesine neden oldu. Bu durum, parti teşkilatını ve Yalım’ı zor bir pozisyona soktu.

MİLLİYETÇİ KANATTA YÜZLER GÜLÜYOR

Diğer yandan, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Uşak’ta düzenlenen etkinliklerde, İYİ Parti ve MHP’nin bir araya gelmesi ve rakip belediye başkan adayları Sezer Ateş ile Muhammet Gür’ün samimi bir kucaklaşma sergilemesi, siyasi arenada yeni bir umut ışığı yarattı. İsmetpaşa Caddesi’nde gerçekleşen bu buluşma, kadın haklarına ve toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yaparken, aynı zamanda siyasette dostluğun ve centilmenliğin önemini de gözler önüne serdi.

KAYNAK: UŞAK HABER