Uşak’ta mart kapıdan baktıracak! Soğuk havaya hazır olun

Uşak’ta mart kapıdan baktıracak! Soğuk havaya hazır olun
GİRİŞ

Uşak’ta mart ayının ilk haftası soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Hafta sonuna doğru sıcaklık sıfırın altına inecek. Güncel veriler haberimizde.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Uşak’ta hafta içi hava sıcaklığı en düşük -1, en yüksek 15 derece arasında değişecek. Nem oranı ise yüzde 50 ile yüzde 96 arasında olacak.

Uşak’ta bugün hafif sağanak yağışlı bir hava bekleniyor. Hava sıcaklığı en düşük 4, en yüksek 15 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 50 ile yüzde 91 arasında değişecek. Diğer günlerin sıcaklık değerleri şu şekilde:

usak-hava-durumu.png

YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK

Salı günü sağanak yağışlı bir hava hakim olacak. Hava sıcaklığının en düşük 3, en yüksek 14 derece olması bekleniyor. Nem oranı ise yüzde 48 ile yüzde 95 arasında olacak.

Çarşamba günü de yağmurlu bir hava bekleniyor. Hava sıcaklığında 2 ila 12 derecelik bir değişim olacak. Nem oranında ise en yüksek yüzde 96 görülecek.

SICAKLIK SIFIRIN ALTINA İNECEK

Perşembe günü ise parçalı bulutlu bir hava görülecek. Hava sıcaklığının en düşük 2, en yüksek 12 derece olması bekleniyor. Nem oranı ise yüzde 44 ile yüzde 92 arasında olacak.

Cuma günü kentte çok bulutlu bir hava etkili olacak. Hava sıcaklığı en düşük -1, en yüksek 11 derece olacak. Nem oranı ise yüzde 46 ile yüzde 89 arasında olacak.

Uşak’ta mart ayının ilk haftasında soğuk ve yağışlı havaya karşı vatandaşların tedbirli olması gerekiyor. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde sıcaklık düşüşüne dikkat edilmesi, ıslak ve kaygan zeminde araç kullanırken dikkatli olunması, grip ve soğuk algınlığına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için bol sıvı tüketilmesi ve vitamin alınması öneriliyor.

KAYNAK: UŞAK HABER