Uşak'ta öğleden sonra ve hafta sonu yağmur bekleniyor

Uşak'ta öğleden sonra ve hafta sonu yağmur bekleniyor
GİRİŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Baharın müjdecisi yağmurlar, Uşak’ı selamlamaya hazırlanıyor. Bu günlerde, Uşaklılar şemsiyelerini yanlarından ayırmamalı.

Uşak'ta bugün öğleden sonra saat 12.00 - 15.00 arası yağmurlu hava hakim olacak. Ortalama sıcaklığın 11 derece olması beklenen yağmurlu havada şemsiyenizi yanınızdan ayırmamanız tavsiye ediliyor. Hafta sonu ise iki farklı hava durumu ile karşılaşıyoruz. Cumartesi ve Pazar günlerinin sıcaklık verileri şu şekilde:

HAFTA SONU HAVA TAHMİNİ

16 Mart Cumartesi günü, yağışlı hava devam edecek ve Uşak’ın havası daha da temizlenecek. Gün boyu sürecek yağışlar, en düşük 3, en yüksek ise 12 derece sıcaklıkla birleşecek. Nem oranı, en yüksek yüzde 47’den, en düşük yüzde 93’e kadar değişkenlik gösterecek. Yağmur severler için mükemmel bir gün olacak. Yağmurlu havada araç kullanırken dikkatli olunması ve ani frenlerden kaçınılması tavsiye ediliyor.

17 Mart Pazar günü ise, parçalı bulutlu bir gökyüzü bizleri karşılayacak. Sıcaklıkların en düşük 1 dereceye kadar düşeceği bu günde, en yüksek sıcaklık 15 dereceye ulaşacak. Nem oranı ise yüzde 41 ile 78 arasında bir seyir izleyecek. Bulutların arasından kendini gösteren güneş, hafta sonunu keyifli kılacak.

PLANINIZI YAPARKEN DİKKAT

Uşak’ta baharın gelişiyle birlikte, doğa yeniden canlanıyor. Yağmurun bereketi, toprakla buluşuyor ve çiçeklerin açmasına, ağaçların yeşermesine olanak tanıyor.

Bu hafta sonu planlarınızı yaparken, hava durumunu göz önünde bulundurmayı unutmayın. Yağmurlu bir Cumartesi, ardından güneşli pazar günü sizi bekliyor. Uşak'ta hafta sonu yapılabilecek birçok etkinlik de mevcuttur. Müzeleri gezebilir, tarihi ve turistik yerleri ziyaret edebilir veya alışveriş merkezlerinde vakit geçirebilirsiniz. Yağmurlu havada evde kalmak isteyenler de kitap okumak, film izlemek, oyun oynamak veya müzik dinlemek gibi aktiviteler yapabilir.

KAYNAK: UŞAK HABER