Uşakspor 2. Ligdeki son maçları öncesinde bir ceza daha aldı

Uşakspor 2. Ligdeki son maçları öncesinde bir ceza daha aldı
GİRİŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta Uşakspor Kastamonuspor 1966 deplasmanına gidecek. Maçın oynanacağı tarih belli oldu.

Kastamonuspor 1966, formda bir performans sergileyerek ligde zirveye oynarken, Uşakspor ise bu sene ligde kalma mücadelesinde ağır darbeler aldı ve ligden düşmesi kesinleşti.

Bu arada ligde defalarca ceza yiyen Uşakspor’a PFDK’dan bir ceza daha geldi. Uşakspor Kastamonuspor 1966 maçının detayları ve PFDK’nın Uşakspor’a verdiği son ceza haberimizde.

KASTAMONUSPOR ZİRVEYE KOŞUYOR

Kastamonuspor 1966, son beş maçını kazanarak TFF 2. Lig Kırmızı grupta ikinci sıraya yerleşti. Toplam 30 maçta 20 galibiyet, 7 beraberlik ve sadece 3 mağlubiyet ile rakiplerine gözdağı veren Kastamonuspor, 3 Nisan Çarşamba günü saat 15.00’te bu sene ligde çok kötü bir duruş sergileyen Uşakspor’u konuk edecek. Kastamonuspor’un bu karşılaşmadan da galibiyet ile ayrılması bekleniyor.

Sezon boyunca sadece bir galibiyet ve iki beraberlik elde edebilen Uşakspor, topladığı 5 puanla ligde kalma umutlarını tüketmiş durumda. 3. Lig’e düşmeyi garantileyen ekip, aynı zamanda TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından ağır bir cezaya çarptırıldı.

PDFK’DAN UŞAKSPOR’A CEZA

Atletik Performans Antrenörü bulundurmayan Uşakspor, bu ihlalden dolayı 50 bin TL para cezasına mahkum edildi. TFF’nin açıklamasında, Uşakspor’un Antrenörlerin Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı’nın 7/1. maddesine aykırı davrandığı ve bu sebeple cezalandırıldığı belirtildi.

Bu hafta sonu oynanacak maç, Kastamonuspor için zirve yarışını sürdürme, Uşakspor için ise onur mücadelesi anlamına geliyor. Her iki takımın da sahaya koyacağı performans, gelecekleri açısından belirleyici olacak. Kastamonuspor’un zirve yürüyüşünü sürdürüp sürdüremeyeceği ve Uşakspor’un ligdeki son maçlarında nasıl bir direnç göstereceği merak konusu.

KAYNAK: UŞAK HABER