Uşakspor’u yeni bir ceza bekliyor

Uşakspor’u yeni bir ceza bekliyor
GİRİŞ

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Uşakspor’un, küme düşmesine kesin gözle bakılırken takım bir kez daha PFDK'ya sevk edildi. Uşakspor’u yeni bir ceza bekliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, TFF 2. Lig ekiplerinden Uşakspor’u son oynadığı maçta yaşanan disiplin ihlalleri sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

Küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya olan Uşakspor için bu gelişme, zorlu bir sezonun ardından bir başka darbe olarak değerlendiriliyor.

SEVK NEDENLERİ VE BEKLENEN CEZALAR

10 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen Uşakspor - Anagold 24Erzincanspor mücadelesinde, TFF’nin belirlediği kurallara aykırı davranışlar tespit edildi. Bu ihlaller, özellikle güvenlik görevlisi sayısının yetersiz olması gibi konuları kapsıyor. Uşakspor’un daha önce de benzer sebeplerden dolayı para cezalarına çarptırıldığı biliniyor. TFF Hukuk Müşavirliği’nin açıklamasına göre, Uşakspor’un bu ihlalleri Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi ve 2023-2024 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü’nün 9/2 maddesi gereğince cezalandırılmasını gerektiriyor.

Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. maddesi, geniş yorum alanına sahip olduğundan, Uşakspor’a verilecek cezanın boyutu PFDK’nın vereceği kararla netlik kazanacak. Uşakspor hakkındaki kararın bu hafta içinde açıklanması beklenirken, takımın ve taraftarların gözü kulağı PFDK’dan gelecek haberde. PFDK’nın vereceği karar, hem saha içi hem de saha dışı dinamikleri etkileyecek.

TAKIM FETHİYE DEPLASMANINA GİDİYOR

TFF 2. Lig Kırmızı grupta Uşakspor 31. hafta maçını Fethiyespor deplasmanında oynayacak. Maç 17 Mart Pazar günü saat 14.00’te oynanacak. Takımların durumlarına bakıldığında Uşakspor’un ligde sadece 1 galibiyet ve 2 beraberlik ile son sırada olduğu görülüyor. Fethiyespor ise ligde aldığı 8 galibiyet, 12 beraberlik ve 8 mağlubiyet ile 36 puanla 12. sırada.

KAYNAK: UŞAK HABER