Uşakspor’dan hakem Halil Umut Meler’e destek

Uşakspor’dan hakem Halil Umut Meler’e destek
GİRİŞ

Dün akşam çirkin bir saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileği Uşakspor’dan geldi. Uşakspor, hakem Halil Umut Meler’e sahip çıkan bir açıklama yaptı.

Dün akşam gerçekleşen Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan maçın bitişinde saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler, spor camiasını harekete geçti. Maçın 1-1 skorla sona ermesinin ardından çalınan bitiş düdüğü ile birlikte Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın sahaya koşup, hakeme saldırdığı iddia edilmişti. Olaya ilişkin soruşturma devam ederken; Uşakspor’dan Halil Umut Meler’e destek geldi.

Faruk Koca sahaya koşup hakemin yüzünü yumrukladığı anlara ait görüntüler, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Dün gerçekleşen saldırı sonrasında açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili soruşturmanın başladığını duyurdu. Halil Umut Meler’e saldıran Başkan Koca ve yerdeyken kafasına tekme atan iki kişi hakkında soruşturma devam ederken; Uşakspor’dan geçmiş olsun mesajı geldi.

“HALİL UMUT MELER’E YAPILAN ÇİRKİN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Kentimizin takımı olan Uşakspor, hakeme yönelik yapılan saldırıya sessiz kalmadı. Resmi sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Uşakspor, yapmış olduğu bu paylaşımda; “Geçmiş olsun Halil Umut Meler! Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Ç. Rizespor arasında oynanan müsabakanın ardından maçın hakemi Halil Umut Meler’e yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz!” diyerek, hakeme gerçekleşen şiddet eylemini kınadı.

“HAKEM CAMİAMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETİYORUZ”

Açıklamalarının devamında, “FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler başta olmak üzere hakem camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ülkemize ve Türk futboluna yakışmayan bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına tüm kişi ve kurumları göreve davet ediyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla” diyen Uşakspor, tarafını şiddetten yana da spor ve sporcudan yana seçti. Uşakspor’un geçmiş olsun mesajı, taraftar tarafından da beğenildi.

KAYNAK: UŞAK HABER