Uşaklılar, kişiselleştirilmiş dijital reklamlara dikkat! Dinleniyor olabilirsiniz

Uşaklılar, kişiselleştirilmiş dijital reklamlara dikkat! Dinleniyor olabilirsiniz
GİRİŞ

Telefonu aracılığıyla izlenmek ya da dinlenmek istemeyen Uşaklıların telefonlarında alması gereken önlemlere ilişkin teknolojinin uzman isimlerinden çok önemli uyarılar geldi.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok işlem daha kolay bir şekilde çözülmeye başlamışken, bazı güvenlik sorunları da baş gösterir hale geldi. Özellikle de uzmanların sıklıkla uyardığı ‘telefon dinleme’ sorunu, özel hayatın gizliliği ihlalinden, sürekli reklam görmeye kadar birçok sorunu ortaya çıkardı. Ancak uzmanlara göre, reklam için yapılan dijital dinleme ve izlemelere biz izin veriyoruz. Bunun bir çözümü olduğunu söyleyen uzman isimler, Uşaklı telefon kullanıcılarının reklam gönderilerinden kurtulması için yapması gerekenleri anlattı.

Telefon kullanırken izin verdiğimiz bazı maddeler, telefondaki hareketlerin ve aramaların izlenmesini mümkün hale getirirken; aynı zamanda reklam içeriklerinin de buna göre oluşmasını mümkün kılıyor. Bu nedenle uyarıda bulunan teknoloji uzmanları, konuştukları ya da arattıkları kelimeleri reklam olarak görmek istemeyenlerin önlem alması gerektiğini söylüyor.

TELEFONUNUZUN DİNLENMESİNİN ÖNÜNE GEÇEBİLİRSİNİZ

İstenmeyen reklamlardan kurtulmak için iki aşamalı önlem almak gerekiyor. Teknoloji uzmanlarının bildirdiğine göre, ilk olarak telefondan birkaç değişiklik yapmak için telefonda kullanılan ‘arama motoru’na gitmek gerekiyor. Ardından ‘Profil’inize giriş yapmalısınız. Profil sekmesinde yer alan ‘Hesabınızı Yönetin’ kısmına tıkladıktan sonra karşınıza gelen ‘Veriler ve Gizlilik’ sekmesine doğru ilerleyin. Burada yer alan ‘Web ve Uygulama’ kısmını bulduktan sonra, bu sekmeye giriş yapın. Ardından burada yer alan ‘Konuşma ve ses etkinliğini dahil et’ butonunu kapatarak, telefonunuzun sizi dinlemesine engel olun. Ancak reklamlardan kurtulmak için bu yeterli değil.

TELEFONUNUZUN İZLENMESİNE ENGEL OLABİLİRSİNİZ

Uzmanlar, telefonun dinlenmesinin önüne geçildiği gibi izlenmesinin de önüne geçilmesinin mümkün olduğunu söylüyor. Bu kapsamda ilk olarak yeniden ‘arama motoru profili’ne girmeyi öneren uzman isimler, ardından ‘Veriler ve Gizlilik’ sekmesine bir kez daha girmek gerektiğini belirtiyor. Bu sekmede yer alan ‘Reklam Merkezim’ sekmesini tıkladıktan sonra açılan yeni sekmede ‘Kişiselleştirilmiş Reklamlar’ kısmını bulmanız gerekiyor. Bu sekmeyi kapalı hale getiren kişiler, Google aramaları gibi telefon kullanırken izlenmenin de önüne geçmiş oluyor. Ayrıca sadece arama motorlarında değil, uygulamalarda verilen bazı izinler de izlenmeyi mümkün kılıyor. Bu nedenle uygulamada verilen izinlerin de gözden geçirilmesi gerekiyor.

KAYNAK: UŞAK HABER