X’te sesli ve görüntülü konuşma özelliği açma ve kapatma ayarları nasıl yapılır?

X’te sesli ve görüntülü konuşma özelliği açma ve kapatma ayarları nasıl yapılır?
GİRİŞ

X (Twitter) için sesli ve görüntülü aramalar uzun zamandır planlanıyordu ve geçtiğimiz aylarda X Premium kullanıcıları için resmi olarak yayınladı. Peki bu özellik nasıl kullanılır ve nasıl kapatılır?

Elon Musk'ın daha önceki paylaşımına paralel olarak, platform iOS, Android, Mac ve PC'de telefon numarası gerektirmeden görüntülü ve sesli aramaları desteklemeye başladı. Sesli ve görüntülü aramaların devreye girmesiyle X, Whatsapp’a ait olan bir özelliği daha bünyesine kattı.

Bu özelliği devre dışı bırakmak ve platformda arama yapılmasını engellemek için kullanıcıların ne yapması gerektiğine haberimizde yer verdik.

X’TE SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ ARAMA ÖZELLİĞİNİ AÇMA

X, sesli ve görüntülü arama özelliğini kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

X uygulamasını telefonunuzda veya bilgisayarınızda açın. Uygulamayı açtığınızda, sağ üst köşedeki X simgesine tıklayın. Sesli ve görüntülü aramayı etkinleştirmek için, sağ üst köşedeki ayarlar simgesine tıklayın. Bu, mesajlar ayarlarınızı açacaktır. Mesajlar ayarlarında, sesli ve görüntülü arama özelliğini etkinleştirmek için “Sesli ve görüntülü aramayı etkinleştir” seçeneğini işaretleyin.

X’TE SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ ARAMA ÖZELLİĞİNİ KAPATMA

Sesli ve görüntülü arama özelliği, sadece X Premium aboneleri için mevcuttur. Bu nedenle, kimlerin sizi arayabileceğini belirlemek için mesajlar ayarlarında bir seçenek bulunmaktadır. Seçenek şu şekildedir:

Adres defterinizdeki kişiler: Bu seçeneği işaretlediğinizde, sadece adres defterinizdeki kişiler sizi arayabilir.

Takip ettiğiniz kişiler: Bu seçeneği işaretlediğinizde, sadece takip ettiğiniz kişiler sizi arayabilir.

Onaylanmış kullanıcılar: Bu seçeneği işaretlediğinizde, sadece onaylanmış X kullanıcıları sizi arayabilir.

Bu seçenekleri değiştirdikten sonra, uygulamada bir sesli veya görüntülü arama yaptığınızda, karşı tarafın kim olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz adımları tekrar ederek özelliği kapatabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER