ChatGPT sohbet geçmişinizi kimseye göstermeden saklayın

ChatGPT sohbet geçmişinizi kimseye göstermeden saklayın
GİRİŞ

OpenAI'nin ChatGPT adlı yapay zeka destekli sohbet robotu geçmiş konuşmalarınızı saklıyor. Ama bunların görünmesini istemiyor olabilirsiz. İşte yapmanız gerekenler.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, yapay zeka destekli bir sohbet botu. ChatGPT, size her konuda cevap verebilir. Teknoloji, bilim, sanat, eğitim, tarih gibi alanlarda bilgi alabilirsiniz. Ya da derdinizi anlatabilir, çözüm önerileri isteyebilirsiniz.

ChatGPT ile yaptığınız tüm sohbetler kaydediliyor. Bu, daha sonra devam edebilmeniz için harika bir özellik. Ama bazen sohbetlerinizi başkalarından saklamak isteyebilirsiniz. Bunun için sohbetleri silmenize gerek yok. Sadece arşivlemeniz yeterli. İşte arşivleme işlemini nasıl yapacağınızın detayları…

chatgpt-sohbet-gecmisinizi-kimseye-gostermeden-saklayin-2.jpg

SOHBETLERİ ARŞİVLEME

ChatGPT, sizinle yaptığı sohbetleri saklıyor. Böylece her seferinde aynı şeyleri söylemenize gerek kalmıyor ve sohbete kaldığınız yerden devam edebiliyorsuuz. Ama sohbet geçmişinizi kimse görmesin istiyorsanız, sohbetleri silmek yerine arşivleyebilirsiniz. Arşivleme, WhatsApp gibi uygulamalarda da var olan bir özellik. Arşivlediğiniz sohbetleri istediğiniz zaman geri getirebilirsiniz.

Arşivleme işlemi çok kolay. Bilgisayarda yapmak için, arşivlemek istediğiniz sohbetin üzerine gelin ve kutu şeklindeki “Archive” butonuna tıklayın. Mobilde yapmak için, ChatGPT uygulamasını açın ve sol üst köşedeki menü simgesine dokunun. Daha sonra arşivlemek istediğiniz sohbeti seçin ve “Archive” seçeneğine dokunun. Tüm sohbetleri gizlemek isterseniz, bu işlemi hepsine uygulayın.

chatgpt-sohbet-gecmisinizi-kimseye-gostermeden-saklayin-3.jpg

ARŞİVLENEN SOHBETLERE ERİŞME

Sohbetleri arşivlediniz. Peki sonra nasıl görürsünüz? Bunun için de basit adımlar var. Bilgisayarda yapmak için, sol taraftaki menüden profilinize tıklayın. Sonra “Settings” yani ayarlar seçeneğine tıklayın. Orada “Archived Chats” seçeneğinin yanındaki “Manage” butonuna tıklayın. Mobilde yapmak için ise, ChatGPT uygulamasını açın ve sol üst köşedeki menü simgesine dokunun. Sonra profilinize dokunun. Orada “Archived Chats” seçeneğine dokunun. İşte bu kadar basit.

KAYNAK: UŞAK HABER