Otobüs bilet fiyatı bile belli oldu! “Uşak ile Karahallı arası kaç km?”

Otobüs bilet fiyatı bile belli oldu! “Uşak ile Karahallı arası kaç km?”
GİRİŞ

Uşak’ın birçok bölgeye sınırı bulunan ilçelerinden biri olan Karahallı ilçesi, kent merkezimizden kolaylıkla ulaşılabilen ilçeler arasında yer almasıyla dikkat çekiyor.

Kentimizin ilçelerinden biri olan Karahallı, diğer ilçelerden daha çok ilçeye sınırı olmasıyla ayrılıyor. Hem Denizli’nin hem de kentimizi Uşak’ın pek çok ilçesine sınırı bulunan Karahallı, aynı zamanda Merkez ilçeye de sınır olması nedeniyle merkeze çok uzak bir konumda yer almıyor. Sadece özel araçla ulaşılmayan Karahallı’ya aynı zamanda otobüs seferlerini kullanarak ulaşmak da mümkün oluyor. Ancak kullanılan ulaşım aracı, Uşak ile Karahallı arasındaki seyahat süresini değiştiriyor.

Kuzeydoğusunda kentimizin bir başka ilçesi olan Sivaslı, batısında yine kentimizin bir başka ilçesi olan Ulubey, güneydoğusunda Denizli’nin ilçesi Çivril, güneybatısında Denizli’nin ilçesi Bekilli, güneyinde Denizli’nin ilçesi Çal ve kuzeyinde Uşak Merkez ilçesi bulunan Karahallı, birçok yerden kolayca ulaşılabilen ilçeler arasında yer alıyor. Mesafesi Merkez ilçeye yakın olan Karahallı’ya araçla gitmek ile otobüsle gitmek arasında süre açısından fark bulunuyor. Peki Uşak ile Karahallı arası kaç km, otobüs ve özel araçla ne kadar sürer?

UŞAK İLE KARAHALLI ARASI ÖZEL ARAÇLA NE KADAR SÜRER?

Toplam yüzölçümü 337 kilometrekare olan Karahallı, rakım olarak ise 873 metreye sahip. Ege Denizi’ne Didim civarından dökülen Banaz Çayı’nın da geçtiği Karahallı ilçesi ile Uşak Merkez ilçe arasındaki mesafe yaklaşık 48 kilometre olarak hesaplanıyor. Merkez’e çok da uzak olmayan Karahallı ilçesine kendi özel aracıyla gitmek isteyenlerin yaklaşık 55 dakika gibi bir mesafeyi kat etmesi gerekiyor. Bu da benzinli ve motorinli yani dizel bir araç yaklaşık 108 TL’lik bir maliyet demekken; LPG’li araç için ortalama yakıt maliyeti 60 TL olarak hesaplanıyor.

UŞAK İLE KARAHALLI ARASI OTOBÜSLE NE KADAR SÜRER?

Otobüs seferi hizmetini veren firmaya göre değişmekle birlikte genellikle birçok otobüs firmasının günde 1 kez sefer düzenlediği Karahallı ilçesine en kestirme biçimde gidildiğinde dahi otobüsle yapılan yolculuk 1 saat 5 dakikayı buluyor. Uşak ile Karahallı arasında sefer yapan otobüslerin ortalama bileti fiyatı ise, 107 – 110 TL aralığında hesaplanmış bulunuyor.

KAYNAK: UŞAK HABER