Uşak’ın Karahallı İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak’ın Karahallı İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak’ın Karahallı ilçesinin yeri Türkiye’nin batısıdır. Ege Bölgesi sınırlar içerisinde kalan bu ilçenin nüfusu ortalama 11 bindir.

Uşak’ın Karahallı ilçesi ile komşu olan ilçeler kuzeydoğuda Sivaslı, kuzeybatıda Ulubey'dir. Ayrıca bu ilçenin güneyinde Bekilli ve Çivril isimlerinde iki ilçe de yer almaktadır. Karahallı'nın yüzölçümü 330 km2'dir. Karahallı ile Uşak merkez arası uzaklık 62 kilometredir. Bu ilçe harita konumu olarak 29° 31′ 53.3928” Doğu ve 38° 19′ 11.8056” Kuzey koordinatlara sahiptir. İlçenin deniz seviyesi yükseltisi 920 metre olarak hesaplanmıştır. İlçe toplam 5 mahalleye ayrılmıştır.

Uşak’ın Karahallı İlçesi'ne Karayolu ile Ulaşım

Uşak’ın Karahallı ilçesine araçla ulaşmak isteyen kişiler Halil Kaya Gedik Blv üzerinden yolculuk edebilir. Uşak’ın Karahallı ilçesi D595 Yolu üzerinden yaklaşık 50 dakika uzaklıktadır. Karahallı ve Banaz ilçeleri arasında gidip gelmek isteyen kişiler Sivaslı ilçesinin yoluna sapabilmektedir. Bu yol ortalama bir saatte Karahallı'ya ulaştıracaktır. Uşak'ın Ulubey ilçesi ile Karahallı ilçesi arasında araç ile 40 dakikada ulaşım sağlanabilmektedir. Eşme ile Karahallı arasında gidip gelmek için bir saat gerekmektedir. Sivaslı ilçesinden Karahallı'ya ulaşmak için ise yarım saat yeterlidir.

Uşak’ın Karahallı İlçesi'ne Toplu Taşıma ile Ulaşım

Uşak’ın Karahallı ilçesine halk otobüsü ile ulaşmak en ekonomik seçenekler arasındadır. Uşak’ın Karahallı ilçesi ulaşımlarından genel olarak minibüslerden yararlanılmaktadır. Ulaşım için minibüslere ek olarak taksiler de tercih edilebilmektedir. Karahallı'ya Sivaslı ilçesinden ulaşmak için Sivaslı merkezden kalkan halk otobüslerine binilebilmektedir. Karahallı'nın ilçe merkezi ile Uşak merkez arası özel araçlarla gidilebileceği gibi halk otobüsleri ile de gidilebilmektedir. Merkezden kalkan otobüs saatleri Uşak Belediyesi resmî web sitesinden incelenebileceği gibi otobüs şoförlerinden de gerekli bilgiler temin edilebilmektedir.

KAYNAK: UŞAK HABER