Tek tek hesapladık! “Uşak ile Banaz arası kaç kilometre, ne kadar sürer?”

Tek tek hesapladık! “Uşak ile Banaz arası kaç kilometre, ne kadar sürer?”
GİRİŞ

Kentimiz Uşak ile ilçesi Banaz arasındaki mesafeyi merak edenler için aradaki güzergahı ve otobüs ile özel araçla kaç saatte kat edilebileceğini derledik.

Kentimizin ilçelerinden biri olan Banaz, birçok hemşerimizin yaşadığı bir ilçe olmasıyla dikkat çekiyor. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sağladığı son verilere göre merkez nüfusu 16 bin 553’e ulaşmış olan Banaz’ın köylerle birlikte güncel nüfus sayısı 36 bin 343 olmuş durumda. Köy ve kasabalarında toplam 19 bin 790 kişinin yaşadığı Banaz ilçesi, Uşak’ın merkezine çok da uzak sayılacak bir konumda bulunmuyor.

Uşak ile Banaz arasında seyahat etmesi gerekenlerin sıklıkla merak ettiği mesafe, özel araç ile otobüs arasında farklılık gösteriyor. Özel araçla daha çabuk kat edilebilen Uşak ile Banaz arasındaki yol, otobüsle daha uzun sürüyor. Ancak kilometre açısından çok da uzak bir mesafede yer almayan Banaz, merkeze yakın olan ilçeler arasında bulunuyor. Peki Uşak ile Banaz arası kaç km, otobüs ve özel araçla ne kadar sürer?

UŞAK İLE BANAZ ARASI ÖZEL ARAÇLA NE KADAR SÜRER?

Kentimizin bilindiği üzere Merkez ilçesi de dahil olmak üzere toplam 6 ilçesi bulunuyor. Bu ilçelerden biri olan Banaz’dan iş ya da çeşitli ziyaretler için pek çok kişi her gün Uşak’a geliyor. Aynı şekilde Uşak Merkez ilçedeki kişiler de çeşitli ziyaretler için sıklıkla Banaz’a gidiyor. Uşak ile Banaz arasındaki mesafe ise 33 kilometre olarak tespit edilmiş bulunuyor. Özel aracı ile bu mesafeyi kat etmek isteyenlerin yapacakları seyahat ise yaklaşık 36 dakika kadar sürüyor.

UŞAK İLE BANAZ ARASI OTOBÜSLE NE KADAR SÜRER?

Merkez, Banaz, Eşme, Karahallı, Sivaslı ve Ulubey ilçelerinden oluşan Uşak’a yakın konumlanmış ilçelerden biri olan Banaz’a sadece arabayla gidilmiyor. Aynı zamanda Banaz’a gitmek için otobüs gibi çeşitli seçenekleri kullanmak da mümkün oluyor. Ancak otobüsle Banaz’a gidenlerin özel araçla Banaz’a gidenlerden daha uzun süre seyahat etmesi gerekiyor. Zira hesaplamalara göre, Uşak ile Banaz arasındaki 33 kilometrelik mesafe otobüs yolculuğu ile 59 dakika ulaşıyor.