Uşak’ın Banaz İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak’ın Banaz İlçesi Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak’ın Banaz ilçesinin yeri Türkiye'nin batı kısmıdır. Uşak’ın Banaz ilçesi Ege Bölgesi sınırları içerisinde kalmaktadır.

İlçe nüfusu 37 bindir. Banaz'a komşu olan ilçeler arasında Merkez, Sivaslı, Dumlupınar, Hocalar yer almaktadır. Ayrıca Altıntaş ve Gediz gibi ilçeler de Banaz ilçesi sınırları içerisindedir. İlçe yüzölçümü ortalama 1113 km'dir. Banaz ilçesi ile merkezin uzaklığı 33 kilometredir. İlçenin harita konumu 38° 44′ 23.3484” Kuzey'dir. Haritanın doğu değerleri ise 29° 45′ 11.4264” şeklinedir. Banaz ilçesi ile deniz seviyesinin yükseltisi 917 metre olarak hesaplanmıştır. Uşak'a ait olan bu ilçede toplam 8 adet bağımsız mahalle mevcuttur.

Uşak’ın Banaz İlçesi Toplu Taşıma ile Ulaşım

Uşak’ın Banaz ilçesine otobüs ile ulaşmak en rahat ve kullanışlı yoldur. Uşak’ın Banaz ilçesi toplu taşıma ile merkezden ulaşılabilmektedir. Uşak'a ait olan otobüs ve minibüs gibi toplu taşıma hatları Banaz ilçesine de götürmektedir. Bu ilçeye gelen otobüsler gün boyu devamlı olarak hizmet vermektedir. Her saatte gelen halk otobüsleri sayesinde insanlar ekonomik olarak Banaz ilçesine ulaşabilmektedir. Bazı halk otobüsleri Banaz ilçe merkezine kadar götürür iken bazı halk otobüsleri Banaz mahallelerine kadar girmektedir.

Uşak’ın Banaz İlçesi Kara Yolu ile Ulaşım

Uşak’ın Banaz ilçesine karayolundan ulaşmak isteyen kişiler merkezden D300/E96 Yoluna sapmalı ve bu yol üzerinden devam etmelidir. Uşak’ın Banaz ilçesi merkezden yaklaşık yarım saat uzaklıkta yer almaktadır. Sivaslı ile Banaz arası gelecek olan kişiler Afyon ve Uşak arasındaki D300/E96 Yolunu kullanarak 35 dakikada Banaz'a ulaşabilmektedir. Ulubey ile Banaz arasında yolculuk edecek kişiler D300/E96 yolu ile ortalama bir saatte bu ilçeye girebilmektedir. Banaz'ın Eşme ilçesi ile uzaklığı ise ortalama1 saat 20 dakikadır.

KAYNAK: UŞAK HABER