Uşak, Türkiye’nin en mutlu illeri listesine girdi! Sırasına dikkat

Uşak, Türkiye’nin en mutlu illeri listesine girdi! Sırasına dikkat
GİRİŞ

Türkiye’nin en mutlu illerini istatistikler ile ölçen TÜİK, son listeyi ortaya çıkardı. Listede Uşak’ın yer aldığı sıra ise dikkat çekti.

Belirli alanlarda araştırmalar yapan ve bu araştırmaların sonucunu rakamsal olarak paylaşan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), her ay ölçtüğü enflasyonun yanı sıra birçok araştırma daha gerçekleştiriyor. Bu araştırmalar kapsamında illerin mutluluk düzeyini de ölçen TÜİK, son verileri paylaştı. Hangi illerin Türkiye’nin en mutlu illeri olduğuna ilişkin bilgi veren TÜİK, kentimizin de yer aldığı listede 10 ayrı şehre yer verdi.

Türkiye’nin en mutlu illerine ilişkin bir araştırma gerçekleştirmiş olan TÜİK, bu araştırmanın sonuçlarını rakamsal olarak paylaştı. İllerin mutluluk oranlarını ölçen TÜİK’in listesinde ilk sırada yer alan il gibi ilk 10’a giren Uşak’ın sıralaması da dikkat çekti. TÜİK aynı zamanda kentimizde yaşayanların yüzde kaçının mutlu olduğuna dair de bir açıklama yaptı.

UŞAK, TÜRKİYE’NİN EN MUTLU 8. İLİ

Karadeniz’den İç Anadolu’ya, Ege’den Güneydoğu Anadolu’ya kadar pek çok bölgeden illerin yer aldığı Türkiye’nin en mutlu illeri listesinde Uşak’ın da olduğu ortaya çıktı. TÜİK’in yapmış olduğu araştırmanın sonucuna göre, listeye sekizinci sıradan giren Uşak, en mutlu iller arasında yer almaya başardı. Son nüfus sayımına göre 369.433 kişilik nüfusa sahip olan Uşak’ta mutluluk oranı da TÜİK tarafından ölçüldü. TÜİK’in verilerine göre, Uşak’ın mutluluk oranı yüzde 72,34 çıktı. Öte yandan listede yer alan diğer iller de dikkat çekti.

TÜRKİYE’NİN EN MUTLU İLİ KARADENİZ’DE

Mutluluk oranı yüzde 71,36 olarak tespit edilen Şırnak, ilk 10 il arasına sonuncu olarak girerken; mutluluk oranı TÜİK tarafından yüzde 71,65 olarak tespit edilen Siirt, listenin dokuzuncu sırasına yerleşti. Mutluluk oranında 8.olan Uşak’ı geçen iller de belli oldu. Yüzde 72,77 oranla listeye 7’nci sıradan giriş yapan Düzce’yi geride bırakan Çankırı’nın mutluluk oranı yüzde 73,5 çıktı. Listede 6’ncı sırada yer alan Çankırı’nın hemen üstünde bulunan Kütahya, yüzde 73,76’lık mutluluk oranıyla 5’inci oldu. Mutluluk oranı yüzde 75,48 olan Kırıkkale ise listede 4’üncü olmayı başardı. Öte yandan Türkiye’nin en mutlu üçüncü ile yüzde 75,91’lik mutluluk oranı ile Bayburt iken, mutluluk oranı yüzde 76,46 olan Afyonkarahisar 2’nci; mutluluk oranı yüzde 77,66 olan Sinop ise 1’nci oldu.

KAYNAK: UŞAK HABER