Uşak’ta doğalgaz kullananlar dikkat! Bu yöntem faturayı düşürüyor

Uşak’ta doğalgaz kullananlar dikkat! Bu yöntem faturayı düşürüyor
GİRİŞ

Uşaklı doğalgaz kullanıcılarını ilgilendiren uyarı uzmanlardan geldi. Uzmanlar doğalgazı tüm gün en düşük derecede çalıştırmanın faturada nasıl bir fark yaracağını açıkladı.

Pandemiden bu yana artan fatura maliyetlerinin en çok artırdığı faturalardan biri de hiç kuşkusuz doğalgaz faturaları olmaya başladı. Uşak’ta da kullanılan doğalgaz, cep yapmaya başlamışken; gelen soğuk hava dalgası, kombileri şimdiden açtırdı. Kombileri açanlar için hemen bir uyarıda bulunan uzman isimler, daha düşük bir fatura ödemek için yapılması gerekenleri anlattı. Uzmanlardan bilinen yanlışlara yönelik de uyarı geldi.

Isıtma noktasında tüm gün en düşükte kombinin çalıştırılmasının verimli olduğu inancı aslında bir süredir birçok doğalgaz kullanıcısının en bilindik tasarruf yöntemi. Ancak bu konuda uyarıda bulunan uzman isimler, bunun her ev için geçerli olmadığına dikkat çekti. Asıl tasarruf modelini anlatan uzmanlar, Uşak’ta doğalgaz ile ısınan Uşaklıları da uyardı.

YALITIM, ISINMA TASARRUFUNU ETKİLİYOR

Bazı uzmanların temel önerisi, kombiyi açıp kapatmak yerine gün boyunca en düşük derecede çalıştırmak oluyor. Ancak bu her ev için geçerli değil. Her zaman bu yöntemin tasarruf getirmeyeceği konusunda Uşaklıları uyaran uzman isimler, evin ısıtıldığı toplam enerji miktarı baz alınarak her eve ayrı bir tasarruf yöntemi edinmenin daha doğru olduğuna dikkat çekti. Başka bir değişle ısıtmayı yalnızca ihtiyaç duyulduğunda sağlamanın daha iyi bir tasarruf getirdiğine dikkat çeken uzmanlar, evin yalıtımı ne kadar iyiyse sızmanın daha az olmasından kaynaklı olarak o kadar verimli ve düşük tutarlı bir faturanın ortaya çıkacağını söyledi.

YALITIM, UŞAK KIŞI İÇİN MUTLAKA GEREKİYOR

Isınma tasarrufu kapsamında özellikle ısı yalıtımını tavsiye eden uzman isimler, açıklamalarında; “Tüm radyatör vanalarını sonuna kadar açmak ve ısıtmayı tüm gün düşük seviyede tutmak gerekir. Zira doğalgaz her açılıp kapandığında duvarlarda yoğuşma birikmesi olur. Bu yoğuşma, ısının evin dışına iletilmesine yardımcı olur. Yani ısı, dışarı daha hızlı sızar ve sonuç olarak ısınmak için daha fazla enerji sarfiyatı gerekebilir” ifadelerini kullandı. Özetle, kışı soğuk geçen Uşak’ta ucuz ısınma için yalıtım uzmanlara göre kesinlikle şart.

KAYNAK: UŞAK HABER