Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu, Şartları

Doğalgaz Yardımı Nasıl Alınır? Başvurusu, Şartları
GİRİŞ

Doğalgaz yardımının alınması için kişilerin güncel olarak e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gereklidir.

Yapılan başvurunun kabul edilmesinden sonra da kişiler, gerekli olan evrakları toplayarak doğalgaz yardımı veren kurumlara teslim etmelilerdir.

Doğalgaz Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz yardımının başvuruları, e-devlet üzerinde yer alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına geçiş yapılması ile gerçekleştirilir. Sosyal yardım başvurusu olarak bilinen Doğalgaz Tüketim Desteği başvurusu tamamlanır. İnternet üzerinden başvuru yapmak istemeyen kişiler ise Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Müdürlükleri üzerinden başvuru yapabilirler.

Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Doğalgaz yardımının alınabilme koşulları, güncel olarak şöyle sıralanmıştır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Aylık gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması
  • Türkiye’de ikamet etmek

Doğalgaz yardımı almak isteyen kişilerin bunlara ek olarak eğer kronik bir hastalık sahibi ya da engelli iseler, kendilerine yapılan yardıma ek olarak %5 daha ücret verileceği söylenmiştir.

Doğalgaz Yardımı Parası Nereye Yatar?

Doğalgaz yardımlarının ücretleri, PTT şubelerine başvuruda bulunmuş olan şahısların isimlerine yatar. Verilecek olan doğalgaz yardımlarının şahsi olarak bir banka hesabına yatırılması mümkün değildir. Ayrıca, PTT şubelerine doğalgaz yardımı yatırıldıktan sonra buradan da nakit olarak çekilemez. Gelmiş olan doğalgaz faturalarının PTT şubeleri üzerinden ödenmesi durumunda, ödenecek olan tutardan verilmiş yardı tutarı kadar düşer.

Doğalgaz Yardımı Parası Ücretleri Ne Kadardır?

Yardım parasının verilme ücretleri, kişilerin hanede yaşayan kişi sayılarına göre değişiklik gösterir. Ancak her haneye 450 TL -1.150 TL arasında doğalgaz yardımı verilir. Kime ne kadarlık bir yardımın verilecek olduğu, kişilerin aylık maddi gelirlerine göre de değişiklik gösterir.

Doğalgaz Ödemeleri Ne Zaman Verilir?

Doğalgaz yardımı ödemeleri, yılda iki kez gerçekleştirilir. Yılın yalnızca Mart ve Ekim ayında verilen yardımların alınabilinmesi için iki kez ayrı ayrı başvuru yapılması gereklidir. Doğalgaz yardımı almak isteyen kişiler, yardım almak istedikleri dönem için açılan başvuruları takip etmeli ve gerekli şartları yerine getirmekte iseler başvuru yapmalılardır. Dönemsel olarak belirlenmiş olan şartları sağlayan hanelere doğalgaz yardımı verilebilir.

KAYNAK: UŞAK HABER