Uşak’tan şifa kaynağına yolculuk: Gediz Ilıca Termal Köyü nasıl gidilir?

Uşak’tan şifa kaynağına yolculuk: Gediz Ilıca Termal Köyü nasıl gidilir?
GİRİŞ

Uşak’ta yaşayan veya ziyaret edenler için, yakın çevredeki termal tatil seçeneklerinden biri de Gediz Ilıca Termal Köyü’dür.

Gediz Ilıca Termal Köyü, hem sağlık hem de eğlence arayanlar için ideal bir tatil yeri olma özelliği taşıyor.

Uşak’tan kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz bu şifa kaynağına nasıl gidebileceğiniz ve burada sizi nelerin beklediği haberimizde.

UŞAK’TAN GEDİZ ILICA TERMAL KÖYÜ’NE NASIL GİDİLİR?

Gediz ilçesine 13 km, Uşak merkeze ise 75 km mesafede bulunan bu kaplıca, 1987 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Termal Turizm Merkezi ilan edilmiştir. Gediz Belediyesi tarafından işletilen ve sürekli yenilenen bu tesiste, hem şifa bulmak hem de eğlenmek mümkündür.

Gediz Ilıca Termal Köyü’ne ulaşmak için, Uşak’tan Gediz-Balıkesir karayoluna girmek ve yaklaşık bir saatlik bir yolculuğun ardından Ilıca Kaplıcası tabelasını takip etmek gerekiyor. D300/E96 ve Kütahya Uşak Yolu/D595 üzerinden toplam 56 km yol kat ederek ortalama 43 dakikada Uşak Merkez’den Gediz Ilıca Termal Köyü’ne ulaşabilirsiniz.

GEDİZ ILICA TERMAL KÖYÜ

Gediz Ilıca Termal Köyü’nde, 464 yatak kapasiteli apart oteller, ahşap barakalar, betonarme barakalar, kamp alanları ve karavan parkı gibi konaklama seçenekleri bulunuyor. Her apartta, şifalı kaplıca suyu bulunan banyo ve küvet, oturma odası, yatak odası, mutfak, buzdolabı, TV ve telefon gibi imkanlar mevcut.

Gediz Ilıca Termal Köyü’nün en önemli özelliği ise, elbette ki şifalı sularıdır. Suyun sıcaklığı 45-85 derece arasında değişiyor ve magnezyum, sülfat, bikarbonat, arsenik ve metaborik gibi mineraller içeriyor. Bu suyun, romatizma, artrit, fibromiyalji, kireçlenme, bel fıtığı, felç, ameliyat sonrası denge bozukluğu, çocuk felci, astım, bronşit, enfeksiyon, kısırlık, sinir bozukluğu, stres gibi pek çok hastalığın tedavisine yardımcı olduğu biliniyor.

KAYNAK: UŞAK HABER