Uşak Aksaz Kaplıcası Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak Aksaz Kaplıcası Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak Aksaz Kaplıcasının yeri Uşak ilinin Aksaz Köyü'dür. Uşak Aksaz Kaplıcası Uşak'a bağlı Uluborlu ilçesinin sınırları içerisinde yer almaktadır.

Kaplıca deniz seviyesinden 650 m yüksektedir. Kaplıca bu alanda Aksaz Çayı kenarında yer alan granit kayası dibinden kaynamaktadır. Kaplıca sıcaklığı yılın belli zamanlarında 39 dereceye kadar çıkmaktadır. Bu nedenle sağlığa şifalı olduğu düşünülmektedir.

Uşak Aksaz Kaplıcası Özellikleri

Uşak Aksaz Kaplıcasına ait özellikler dendiği zaman akla ilk olarak termal su kaynakları gelmektedir. Sodyum ve bikarbonat bakımından zengin olan kaplıca sodyum, kalsiyum ve sülfat içerdiği için farklı hastalıklara iyi gelmektedir. Sodyum bikarbonatın insan vücudundaki asit ve bazların tamponlanmasında rol oynadığı bilinmektedir. Uşak Aksaz Kaplıcası içerisinde sodyum ve bikarbonat barındıran alkali bir tuz barındırmaktadır. Bu tuz alkalilerin en iyisi olarak gösterilmektedir. Peeling, nötrleştirici ve yangın söndürücü olarak bu kaplıcadan yararlanılmaktadır.

Aksaz bölgesi graniz yapısı ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Kaya dibinden fışkıran termal sular fiziksel olarak iyi gelen bir etkiye sahiptir. Vadi boyunca aşağıdaki dere termal havuzlar ile karışarak uygun sıcaklığa bürünmektedir. Bu alanda traverten yapı içerisinde oluşan termal havuzlar sayesinde suya girilebilmektedir. Sağlık ve güzellik uygulamalarında bakterilerin asit yan ürünleri nötralize edilmektedir.

Uşak Aksaz Kaplıcası Ulaşım

Uşak Aksaz Kaplıcasına ulaşmak için Uşak ilinin Ulubey İlçesi'ne gidilmesi gerekmektedir. Ardından Eşme yoluna girilmesi ve İnay adlı köye girilmeden Denizli ilçesine dönülmesi şarttır. 3 km bu yönde gidildikten sonra Blaundos Antik Kenti yol ayrımı görülecektir. 4 km daha ilerlendikten sonra Aksaz Tarihi Hamam ve levha görülecektir. Şose yoldan dönülerek 3 km ileri gidildikten sonra hedefe ulaşılacaktır. Uşak merkez ve Uşak Aksaz Kaplıcası arası uzaklık 57 kilometredir.

KAYNAK: UŞAK HABER