Altında ibre tersine döndü, İslam Memiş uyardı: 2400’ün altında

Altında ibre tersine döndü, İslam Memiş uyardı: 2400’ün altında
GİRİŞ

Altın fiyatları son zamanlardaki yükselişinde sonra yönünü aşağıya çevirdi. Gözler altın uzmanı İslam Memiş’e çevrildi. Uzman ismin yaptığı yorum haberimizde.

Altın fiyatları, geçtiğimiz haftalarda gösterdiği yükseliş performansının ardından düşüşe geçti. Uzmanlar, ons altının şu anki 2170 dolarlık seviyesinin altında yeni bir destek noktası arayışında olduğunu belirtiyor.

İç piyasada ise gram altın fiyatları 2250 lira seviyelerinde seyrediyor. Peki, bu düşüş trendi devam edecek mi, yoksa altın fiyatları yeniden yükselişe mi geçecek?

ONS ALTINDA KRİTİK SEVİYELER

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e göre, ons altın fiyatları için belirleyici olan iki kritik rakam bulunuyor. Memiş, “Ons altın fiyatı toparlanıyor. Kritik direnç seviyesi artık 2180 dolar oldu. Eğer fiyatlar 2160 doların altına düşerse, 2125 dolar seviyesini bekliyor olacağım” diye konuştu. Yatırımcılar için gerileme dönemlerini fırsata çevirme vurgusu yapan Memiş, 2125 dolar seviyesinden sonra beklenen 100 dolarlık atakla 2225 dolar seviyelerine ulaşılmasının mümkün olduğunu ifade etti.

GRAM ALTINDA ALIM FIRSATLARI

Gram altın fiyatları da ons altındaki düşüşten etkilenerek geri çekildi. Geçtiğimiz hafta 2548 lira seviyelerine kadar yükselen gram altın, şu anda 2438 lira seviyesinden işlem görüyor. Memiş, “2400 lira seviyesi altındaki düşüşleri takip edeceğim. Mevcut seviyelerden yüzde elli oranında alım yapılabilir. Kalan yüzde elli için ise 2400 lira altındaki sarkmalarda alım yapılabilir” şeklinde önerilerde bulundu.

Altın piyasasındaki bu hareketlilik, yatırımcıların kısa vadede temkinli olmalarını gerektiriyor. Uzun vadede ise pozitif bir beklenti içinde olmaları için yeterli veri bulunuyor. Önümüzdeki günlerde altın fiyatlarının seyri, piyasalardaki genel eğilim ve küresel ekonomik gelişmelerle daha da netleşecek. Yatırımcılar için önemli olan, piyasalardaki bu dalgalanmaları doğru analiz edebilmek ve fırsatları değerlendirebilmek olacak.

KAYNAK: UŞAK HABER