İslam Memiş'ten yatırımcılara şok uyarı! Gaza gelmeyin

İslam Memiş'ten yatırımcılara şok uyarı! Gaza gelmeyin
GİRİŞ

Ekonomist İslam Memiş, yatırımcıların merakla beklediği piyasa değerlendirmesini yaptı. Memiş, altın yatırımcılarına dikkat çekici uyarılarda bulundu.

Türkiye’de yatırımcıların gözü kulağı olan değerli metal piyasalarında son dönemde yaşanan dalgalanmalar, finans çevrelerinde geniş yankı buldu.

Özellikle gram altın fiyatlarındaki ani değişimler, yatırımcıların dikkatini çekiyor. Bu konuda deneyimli ekonomist İslam Memiş değerlendirmelerini ve yatırımcılara yönelik önerilerini paylaştı.

BORSA İSTANBUL’DA DİRENÇ SEVİYELERİ AŞILAMADI

Ekonomist İslam Memiş, altın ve gümüş piyasalarındaki son düşüşlerin ardından Borsa İstanbul’un performansını ele aldı. Borsa İstanbul 100 endeksinin 9223 puan seviyesine ulaşmasına rağmen, beklenen 9400 puanlık direnci aşamadığını belirtti. Memiş, borsanın mevcut durumunu “Bayat balık gibi yoluna devam ediyor” şeklinde tanımlayarak, yatırımcıların temkinli olmaları gerektiğini vurguladı.

DOLAR KURU VE TCMB’NİN BEKLENTİSİ

Dolar kurunun son durumuna değinen Memiş, 32,60 - 32,70 seviyelerindeki doların, 1 liralık makas aralığında dikkatle izlenmesi gerektiğini ifade etti. Yükselişlerin yavaşladığını, düşüşlerin ise kalıcı olmadığını dile getiren Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) olası müdahaleler için hazır bir pozisyonda olduğunu söyledi. Ayrıca, yaklaşan seçimler sonrası izlenecek politikaların merak konusu olduğunu ekledi.

YATIRIMCIYA MESAJLAR

Altın fiyatlarındaki son hareketliliği analiz eden Memiş, ons altının 2174 dolardan 2223 dolara yükseldiğini, ancak kısa süre sonra 2162 dolara gerilediğini aktardı. Bir günde 100 dolarlık bir satış baskısı yaşandığını belirten Memiş, yatırımcılara “Gaza gelmeyin, almayın, uzak durun” şeklinde uyarılarda bulundu. Ons altında yaşanan 61 dolarlık düşüşün önemine dikkat çekti.

Yatırımcıların merakla takip ettiği gram altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memiş, gram altının Kapalıçarşı’da 2472 TL’den işlem gördüğünü, serbest piyasada ise 2447 TL’ye kadar düştüğünü belirtti. Memiş, yatırımcılara “Almayın, uzak durun” çağrısında bulunarak, gram altının bir günde 101 TL değer kaybettiğini vurguladı. Uzun vadede 3000 TL ve üzeri fiyat beklentisini dile getiren Memiş, her düşüşün alım fırsatı olduğunu ve yükseliş trendinin henüz sona ermediğini ifade etti.

Piyasalardaki dalgalanmalar karşısında soğukkanlılığını koruyan ve stratejik hamleler yapmayı planlayan yatırımcılar, bu tür değerlendirmelerden yararlanarak kararlarını şekillendirebilirler.

KAYNAK: UŞAK HABER