Emekli ikramiyeleri Bayram’da coşacak! Rakam ortaya çıkmaya başladı

Emekli ikramiyeleri Bayram’da coşacak! Rakam ortaya çıkmaya başladı
GİRİŞ

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesine zam müjdesi geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın ikramiyeye zam sinyalinin ardından en güçlü zam senaryosu ve rakam ortaya çıktı.

Emeklilerin bayram ikramiyesine zam yapılacağı haberi milyonları sevindirdi. Yılda iki defa ödenen bayram ikramiyesinin ne kadar artacağı merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, zam konusunda hükümetin hazır olduğunu ve kısa sürede çalışmalara başlanacağını söyledi.

Tahmini zam oranı ve rakamı ise Hürriyet yazarı Noyan Doğan tarafından açıklandı. Peki, emekliler bayram ikramiyesi olarak kaç TL alacaklar? İkramiyelere ne kadar zam gelecek?

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri bayramdan önce yapılıyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 10 Nisan’da kutlanacak. Bu nedenle emeklilerin ilk ikramiye ödemeleri 3-9 Nisan tarihleri arasında hesaplarına yatacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin bayram ikramiyesi şu anda 2 bin lira. Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere toplam 4 bin lira ikramiye verilmişti. Ayrıca yıl sonunda da emeklilere 100. Yıl ikramiyesi olarak 5 bin lira ek ikramiye ödenmişti.

Emeklilerin Ocak ayında yüzde 49,25 zam alması, bayram ikramiyesine de yansıyacak. Farklı zam senaryoları konuşulsa da, en güçlü olanı Hürriyet yazarı Noyan Doğan paylaştı. Doğan, ikramiyeler ile alakalı bazılarının 5’er bin TL’den 10 bin TL olacağını söylediğini ama kendisinin bu rakamlara çıkılacağını zannetmediğini ifade etti.

Ünlü ekonomi yazarı Noyan Doğan’ın açıklamış olduğu en güçlü zam senaryosu ise şöyle: Bayram ikramiyesi yüzde 50 artacak. Böylece 3 bin liraya çıkacak. Yani 2024 senesinde emekliler bayram ikramiyesi olarak toplamda 6 bin TL alacak.

KAYNAK: UŞAK HABER