Emlak vergisi ödeyenlere müjde! 5 yıl geriye dönük iade var

Emlak vergisi ödeyenlere müjde! 5 yıl geriye dönük iade var
GİRİŞ

Tapu sahiplerine sevindirici bir haber verildi. Emlak vergisi ödeyenler, belirli şartları taşıyorsa, ödedikleri parayı geri alabilecek.

Emlak vergisi, her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından tahsil ediliyor. Ancak, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) yeni bir karar açıkladı. Bu karara göre, bazı tapu sahipleri emlak vergisinden muaf tutuldu.

Bu haber, milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor. Emlak vergisi ödemekten kurtulmak ve ödediği parayı geri almak isteyenler, başvuru şartlarını kontrol etmeli. Peki kimler bu vergiden muaf olacak? Geriye dönük 5 yıllık ödeme nasıl alınır? Şimdi konu ile alakalı detaylara bakalım.

KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDEMEYECEK?

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun açıklamalarına göre emlak vergisinden muaf olacak kişiler şunlar:

  • Emekliler
  • Ev hanımları
  • İşi olmayanlar
  • Şehidin dul eşi ve yetimleri
  • Gaziler
  • Engelliler

Bu kişilerin, tek bir ev sahibi olması ve devletten aldıkları maaş dışında başka bir gelirlerinin olmaması gerekiyor. Bunun yanında başvuran bu kişilerin, evlerinin brüt yüzölçümünün 200 metrekareyi geçmemesi lazım.

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Emlak vergisinden muaf olmak isteyenler, gelirlerine dair bir belge ve meskenlerine ilişkin bir dilekçe ile belediyelere başvuracak. Bu düzenleme sonrasında başvuru yapanlar, son 5 yıl içinde ödedikleri emlak vergisinin tamamını geri alabilecek.

Başvuru süresi ise Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek. Bu haktan yararlanmak için başvuru yapmak gerekiyor. Başvuru yapmayanlar, emlak vergisi ödemeye devam edecek.

KAYNAK: UŞAK HABER