En düşük o rakam olacak: Emeklilerin gözü bayram ikramiyesinde

En düşük o rakam olacak: Emeklilerin gözü bayram ikramiyesinde
GİRİŞ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı Ramazan ve Kurban Bayramlarında emeklilere verilecek bayram ikramiyelerine zam yapılacağını açıkladı. Peki artış ne kadar olacak?

2024 yılında emeklilere verilecek bayram ikramiyesinin miktarı merak ediliyor. Geçen yıl iki bayramda 2 bin lira, Cumhuriyet Bayramı’nda ise 5 bin lira olmak üzere toplam 9 bin lira ikramiye alan emekliler, bu yıl da zam bekliyor.

Bakan Işıkhan, emeklilere çok önemli bir müjde verdi. Bakan Işıkhan, emekli bayram ikramiyesine zam yapacaklarını açıkladı. Peki, 2024 emekli bayram ikramiyesinde rakam ne olacak? İşte, masada bulunan 3 formül ve detaylar.

EMEKLİ MAAŞLARINA YÜZDE 49.25 ZAM

2024 yılında emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıktı. Emekliler, seçim öncesi seyyanen zam alıp almayacaklarını da merak ediyor. Ancak emeklilerin asıl gündemi bayram ikramiyesine yapılacak zam. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek bayram ikramiyeleri ile alakalı önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

BAYRAM İKRAMİYESİNE YÜZDE 100 ZAM İHTİMALİ

TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, emekli bayram ikramiyesine yapılacak zamla ilgili masada 3 formül olduğunu aktardı. Yıldız, bu yılın formüllerini şöyle sıraladı:

  • Emekli maaşlarına yapılan yüzde 49.25’lik zam oranında ikramiyeye de zam yapılabilir. Bu durumda 2 bin lira olan ikramiye 2985 TL’ye çıkabilir.
  • Her iki bayramda da 5 bin lira ikramiye verilebilir. Bu durumda toplam ikramiye 10 bin lira olur.
  • Geçen yıl verilen 2 bin lira ikramiyeye yüzde 100 zam yapılabilir. Bu durumda ikramiye 4 bin lira olur.

KAYNAK: UŞAK HABER