Evlilik kredisi şartları belli oldu: Kimler başvurabilecek?

Evlilik kredisi şartları belli oldu: Kimler başvurabilecek?
GİRİŞ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için yaş sınırı, gelir şartı ve nikah gününe kalan süre hakkında detayları açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlilik kredisiyle ilgili son dakika açıklaması yaptı. Evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz kredi verileceğini duyurdu. Kredi şartları ve başvuru tarihi merak konusu oldu.

Peki evlilik kredisi şartları neler? 150 bin TL evlilik kredisi kimlere verilecek? Bilinmesi gereken tüm detaylar haberimizde.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, evlilik kredisi ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu ve başvuru için şartlarını şu şekilde sıraladı:

Başvuru tarihi itibarı ile 18 - 29 yaş arasında olmak. (30 yaşından gün almamış olmak)

Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti geçmemesi.

Başvuru tarihi itibarı ile resmi nikah gününe en az 2 ay ya da en fazla 6 ay kalmış olması.

Konu ile alakalı konuşan Bakan Göktaş, başvuruların titiz bir şekilde inceleneceğini ve kişilerin o şekilde belirleneceğini ifade etti.

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Bakan Göktaş, evlilik kredisi başvuru tarihinin deprem bölgesinde 15 Şubat olduğunu açıkladı. Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’na ilk kez deprem bölgesinde başvurulacağını dile getirdi.

Evlilik kredisi, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında verilecek. Fon, Cumhurbaşkanlığı kararı ile kuruldu. Resmi Gazete’de yayımlandı. Fonun amacı, aileyi güçlendirmek, gençleri korumak ve desteklemek. Fon, yeni evlenecek gençlere 150 bin TL faizsiz kredi verecek. Kredi 48 ay vadeyle 2 yıl geri ödemesiz olacak. Kredi desteği, 6 Şubat depreminden etkilenen illerden başlayacak.

KAYNAK: UŞAK HABER