Evlilik masrafları artık sorun değil! 150 bin TL destek yolda

Evlilik masrafları artık sorun değil! 150 bin TL destek yolda
GİRİŞ

Aile ve Gençlik Fonu pilot uygulamasıyla evlenecek olan çiftlere destek olacak. 15 Şubat'ta başlayacak başvurular için şartlar belli oldu.

Aile ve Gençlik Fonu’ndan evleneceklere müjde! 150 bin TL’lik faizsiz kredi desteği başlıyor. Başvurular 15 Şubat’ta başlayacak.

Katar’da bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, programın detaylarını açıkladı. Projenin pilot şehirler ve detayları netleşti.

DEPREM BÖLGESİNE ÖNCELİK VERİLECEK

Bakan Göktaş, Türkiye’nin onur konuğu olduğu Çok Boyutlu Sosyal Kalkınma İçin Arap Forumu’na katılmak üzere Katar’da bulunuyor. Burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Aile ve Gençlik Fonu’na ilişkin bilgiler verdi. Göktaş, programın pilot bölgesi olarak deprem bölgesini seçtiklerini belirtti. Deprem bölgesinde yaşayan gençlere evlilik ve proje desteği sağlayacaklarını söyledi.

Bakan Göktaş, programın sadece ekonomik destekten ibaret olmadığını, eğitim ve danışmanlık hizmeti de içerdiğini vurguladı. Programa katılmak isteyen gençlerin Bakanlığın sunacağı evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerine katılmayı kabul etmeleri gerektiğini bildirdi. Göktaş, bu sayede gençlerin aile hayatına daha hazırlıklı olacaklarını ve aile kurumunu güçlendireceklerini söyledi.

48 AY VADELİ 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ

Bakan Göktaş, programdan yararlanmak isteyen gençlerin “aile.gov.tr” sitesinden başvuru yapabileceklerini kaydetti. Başvurusu onaylanan gençlere 48 ay vadeli 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL’lik faizsiz kredi verileceğini duyurdu. Göktaş, bu kredi ile gençlerin hem evlenip aile kurabileceklerini hem de kendi projelerini hayata geçirebileceklerini ifade etti. Program önümüzdeki aylarda tüm Türkiye’ye yaygınlaştıracak.

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilen gelirlerle oluşturulduğunu hatırlattı. Bu fonla gençlerin geleceğine yatırım yaptıklarını ve onlara hizmet sunduklarını belirtti. Göktaş, programın Türkiye’nin sosyal kalkınmasına katkı sağlayacağını da dile getirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER