İl Tarım duyurdu! Uşaklı üreticiye hibeli düve alım desteği başvurusu başladı

İl Tarım duyurdu! Uşaklı üreticiye hibeli düve alım desteği başvurusu başladı
GİRİŞ

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, düve alım desteklemesi başvurularını başlattığını duyurdu. 2023 yılı başvurularını açan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ayrıntılı bilgi verdi.

Yeni bir duyuru gerçekleştiren Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Uşaklı üreticiye seslendi. Duyuruyu ‘2023 Yılı %30-%50 Hibeli Düve Alım Desteklemesi Başvuruları Başlamıştır’ başlığıyla yayınlayan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, düve alım desteğinde bulunmak isteyen üreticiler için başvuru takvimini açıkladı.

14 Eylül 2023 tarihli TÜRKVET verilerine göre hayvancılık işletmesi olanların başvuru yapabileceğini bildiren Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, aynı zamanda 8 aydan büyük dişi sayısı 50 başı geçmeyen işletmeler için başvuru yapılabileceğini bildirdi. Yine toplam 50 başı geçmeyecek şekilde başvuru yapılabileceğini belirten Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, detayları açıkladı.

UŞAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURULARINI BAŞLATTI

Resmi web sitesinden ilanı yayınlamış olan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 11 Aralık 2023 tarihi itibariyle başvuruları başlattı. Bu başvuruların 7 Ocak 2024 tarihine kadar devam edeceğini duyuran Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, başvuruların il ve ilçe müdürlüklerine yapılabileceğini belirtti. En az üç aylık olan gebe düve için 100 bin TL destek verileceğini duyuran Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 8 ila 15 aylık boş düve için bu desteğin 50 bin TL olacağını bildirdi.

UŞAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, YÜZDE 50’YE VARAN DESTEK VERECEK

Alınan hayvanların 2 yıl süre ile satılamayacağını belirten Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, asil listedekilerin hayvan alım tarihlerini 12 Şubat ile 9 Ağustos 2024 olarak belirlerken; yeden listedekilerin hayvan alım tarihlerini 12 Ağustos ile 31 Aralık 2024 olarak açıkladı. Başvuru için gerekli belgeler de Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün resmi sitesinden duyuruldu. Ayrıca Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, destek ödemelerinin detayına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Düve Yetiştirme Merkezleri, Hastalıktan Ari İşletmeler, Tigem, Tarım kredi ve Üretici/Yetiştirici Örgütlerinden alımlardan sonra (İthal Edilmiş Düveler Dahil) %30, yurt içinde doğmuş düvelerde; Ari İşletmeler ve Düve Yetiştirme Merkezlerinden alımlardan sonra %50, Yurt İçinde Doğmuş ve Genomik Değerlendirmesi uygun olan; Düve Yetiştirme Merkezi, Ari İşletmeler, Tigem, Tarım kredi ve Üretici/Yetiştirici Örgütlerinden alımlardan sonra %50 destekleme ödemesi yapılacak.”

KAYNAK: UŞAK HABER