Uşaklı çiftçilere Uşak İl Tarım Müdürlüğü’nden ÇKS hatırlatması geldi

Uşaklı çiftçilere Uşak İl Tarım Müdürlüğü’nden ÇKS hatırlatması geldi
GİRİŞ

Kentimizde çiftçilik yapanlara ÇKS kayıt işlemi için bir hatırlatma gerçekleştiren Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son dakika duyurusunu paylaştı.

Çiftçilerin destek ödemelerinden yararlanabilmesi için kayıt olması gereken Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları yeni yıl için başladı. Çiftçinin ürettiği ürenin kayıt altına alınabilmesi için online sisteme geçiş yapmış olan Tarım ve Orman Bakanlığı, her sene olduğu gibi bu sene için de kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden alacağını bildirdi. Uşaklı çiftçiler için hatırlatma ise, Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden geldi.

Kentimizde çiftçilik yapanlar için bir ilan paylaşmış olan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin yeni dönemde ÇKS’ye kayıt olması için sürecin başladığını duyurdu. Son kayıt tarihini Uşaklı çiftçiler için hatırlatan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu kapsamda nasıl kayıt olunacağına dair bir yönerge de paylaştı.

usakli-ciftciler-cks-hatirlatmasi-usak-il-tarim-mudurlugunden-geldi-2.jpg

UŞAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, UŞAKLI ÇİFTÇİ İÇİN HATIRLATMA PAYLAŞTI

Uşaklı çiftçilere yeni dönem ÇKS kayıtlarının başladığını hatırlatan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapmış olduğu duyuruda son kayıt tarihini 2 Ocak 2024 tarihi olarak bildirdi. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün söz konusu duyurusunda; “​2024 yılı ÇKS kayıtları başlamış olup, 02 OCAK 2024 tarihi itibari ile son bulacaktır. Bu nedenle çiftçilerimizin tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanmaları adına son müracaat tarihine kadar ÇKS kayıtlarını E-DEVLET üzerinden yapabilirler. E-DEVLET üzerinden yapılan kayıtlarda çiftçilerimizin il/ilçe Müdürlüklerine herhangi bir evrak getirmelerine gerek olmayıp, bu durum çiftçilerimize büyük bir kolaylık sağlayacağından E-DEVLET üzerinden güncelleme yapacak çiftçilerimiz aşağıdaki aşamaları takip ederek kayıtlarını güncelleyebilirler” ifadeleri yer aldı. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ÇKS kaydının adımlarını da paylaştı.

usakli-ciftciler-cks-hatirlatmasi-usak-il-tarim-mudurlugunden-geldi-3.jpg

UŞAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, ADIM ADIM ÇKS’YA KAYIT OLMAYI ANLATTI

Uşaklı çiftçiler için ÇKS kayıt aşamalarını paylaşan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilerin e-Devlet Kapısı’na T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra arama butonuna ‘ÇKS’ yazması gerektiğini bildirdi. Ardından çıkan hizmetlerden ‘Çiftçi Kayıt Sistemi Kayıt Yenileme Başvurusu (Gerçek Kişi/Tüzel Kişi)’ hizmetinin seçilmesini isteyen Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilk kez başvuru yapacak olanların ‘Yeni Başvuru’ butonunun kullanmasını önerdi. Çıkan metni onayladıktan sonra ‘Devam Et’ butonuna tıklanması gerektiğini söyleyen Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çıkan bilgilerin ‘Ürün Bilgisi Değiştir’ butonu ile güncellenerek, başvurunun e-Devlet’e gönderilmesinin kayıt için yeterli olduğunu bildirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER