Uşaklı çiftçilere müjde: Kırsalda yatırım yapanlara %50 hibe fırsatı

Uşaklı çiftçilere müjde: Kırsalda yatırım yapanlara %50 hibe fırsatı
GİRİŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma yatırımlarını desteklemek için yeni bir program başlattı. Program kapsamında Uşak’ta %50 hibe desteği verilecek.

Programın amacı, kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarımsal üretimi ve geliri artırmak, istihdam yaratmak, kırsal göçü önlemek ve kırsal altyapıyı iyileştirmek.

Uşak’ta programa başvurmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, 19 Şubat 2024 tarihine kadar Bakanlığın veri giriş sisteminden online olarak başvuru yapabilecekler. Başvurular il ve Bakanlık düzeyinde değerlendirilecek ve uygun bulunan projeler programa alınacak.

2 TÜR YATIRIM YAPILABİLİYOR

Programda iki tür yatırım konusu bulunuyor. Birincisi, tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi, depolanması, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, yenilenebilir enerji kaynaklarından ısı ve/veya elektrik üreten üretim tesisleri yapımı, su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ve hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi, depolanmasına yönelik yatırımlar. Bu yatırımlar için hibeye esas proje tutarı 3.000.000 TL ile 14.000.000 TL arasında değişiyor.

İkincisi, aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, bilişim sistemleri ve eğitimi, el sanatları ve katma değerli ürünler, ipek böceği yetiştiriciliği, su ürünleri yetiştiriciliği vs. Bu yatırımlar için hibeye esas proje tutarı 100.000 TL ile 3.000.000 TL arasında değişiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Programa başvuracak olan gerçek ve tüzel kişilerin, çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmaları, son başvuru tarihinden önce kurulmuş olmaları, Türk Ticaret Kanunu'nda tanımlanan kollektif şirket, limited şirket, anonim şirket veya tarımsal amaçlı örgüt olmaları gerekiyor.

Program hakkında daha fazla bilgi ve teknik destek almak isteyenler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü, İl Proje Yürütme Birimine başvurabilirler.

KAYNAK: UŞAK HABER