Uşaklı üreticiye buzağı başına 750 TL ödeme! Başvuruyu kaçırmayın

Uşaklı üreticiye buzağı başına 750 TL ödeme! Başvuruyu kaçırmayın
GİRİŞ

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden üreticileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Müdürlük, 2023 yılı buzağı desteği başvurularını başlattığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği tarımsal desteklerine ilişkin ödemeler devam ediyor. Bu kapsamda Uşaklı üreticiyi Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü destekliyor. Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yeni bir desteğe ilişkin açıklama yaptı. Müdürlük, destek başvurularını almaya başladı.

Yeni bir destek ödemesine ilişkin açıklama yapan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Uşaklı üreticilere seslendi. Uşaklı üreticiler için ‘2023 Yılı Buzağı Desteği’ başvurularını almaya başlamış olan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapmış olduğu duyuru ile başvuruların tarihinden üreticiye verilecek olan desteğe kadar birçok bilgi verdi.

UŞAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, BUZAĞI DESTEĞİ BAŞVURULARINI ALIYOR

Yeni bir ilan yayınlayan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “​2023 Yılı doğumlu buzağılar için Buzağı Desteklemesi başvuruları başlamıştır” ifadeleriyle destek ödemelerinin bu yıl için de devam edeceğini duyurdu. Birinci dönem başvurularını 2 Ocak 2024 tarihine kadar alacak olan Müdürlük, başvuru için adresi şöyle bildirdi:

“Birlik, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri başvurularını üyesi oldukları Birlik veya Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine, üye olmayanlar ise başvurularını İl/İlçe Tarım Müdürlüklerimize yapacaklardır. Birinci dönem başvuruları 02.01.2024 tarihinde sona erecektir.”

UŞAK İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, BUZAĞILAR İÇİN EN AZ 750 TL ÖDEME YAPIYOR

2023 yılı buzağı destekleme miktarlarına ilişkin açıklama da Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden geldi. Temel buzağı desteği kapsamında her buzağı için 750 TL ödeme yapılacağını duyuran Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, buzağılama yaşı en fazla 960 gün veya son iki buzağılama arası en fazla 600 gün olan ineklerin buzağılarına ilave 300 TL daha ek ödeme yapılacağını açıkladı.

Suni tohumlamadan doğan buzağılara ilave 450 TL verecek olan Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, döl kontrolü buzağılarına ise ilave 200 TL daha ödeme yapılacağını belirti. Öte yandan soy kütüğü ve genomik değer tespiti ilave desteği açıklamasının bakanlıkça belirleneceği de açıklamada yer aldı.

KAYNAK: UŞAK HABER