Uşak’ta kırsal kalkınma yatırımları için son başvuru tarihi yaklaşıyor

Uşak’ta kırsal kalkınma yatırımları için son başvuru tarihi yaklaşıyor
GİRİŞ

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre Kırsal kalkınma yatırımlarını Destekleme Programı başvuruları devam ediyor.

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kırsalda gelir düzeyinin artırılması, tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve istihdamın geliştirilmesi amacıyla çeşitli yatırım konularında hibe desteği sağlayan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı başvurularının devam ettiğini duyurdu.

NE KADAR DESTEK VERİLİYOR?

Program kapsamında Uşaklı çiftçilere ve girişimcilere hibe oranı %50 olarak belirlendi. Altyapı yatırımlarında hibeye esas proje tutarı 100 bin TL ile 3.000.000 TL arasında, ekonomik yatırımlarda ise 3.000.001 TL ile 14.000.000 TL arasında olacak. Kadınlara, gençlere, tarımsal amaçlı örgütlere ve aile işletmelerine ek puan verileceği öğrenildi. Ayrıca organize tarım bölgelerinde yatırım yapanlara ve kırsalda ikamet eden yatırımcılara öncelik tanınacak.

PROJE KONULARI NELER?

Programda desteklenen proje konuları ise şöyle sıralandı: Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımları, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, el sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar, ipek böceği yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, tarımsal amaçlı örgütler için makine parkı yatırımları, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar ve yenilenebilir enerji.

SON BAŞVURU TARİHİ 19 OCAK

Programa başvurmak isteyenlerin son başvuru tarihinin 19 Şubat 2024 olduğu hatırlatıldı. Başvuru şartları ve detaylı bilgi için Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün web sitesine bakabilirsiniz. Uşak’ta kırsal kalkınma yatırımları için verilen hibe desteğinin, bölgenin tarımsal potansiyelini artıracağı, çiftçilerin gelirini yükselteceği ve kırsal kalkınmaya katkı sağlayacağı belirtildi.

KAYNAK: UŞAK HABER