Ziraat Bankası hesap numarası kaç haneli olur?

Ziraat Bankası hesap numarası kaç haneli olur?
GİRİŞ

Banka ve kredi kartı kullanan kişi sayısı günümüzde giderek artmaktadır. Bu kullanıcılar para gönderme, para yatırma, EFT, havale gibi işlemleri yapabilmek için hesap numarasına gerek duyarlar.

Hesap numarası sayesinde pek çok işlem yapılabilmektedir. Peki Ziraat Bankası hesap numarası kaç haneli olur? Hesap numarası nereden öğrenilir?

Ziraat Bankası hesabı olan vatandaşlar bu bankada saklı olan bilgilerini merak ederler. Özellikle de bu bilgiler arasında yer alan hesap numarası ve iban bilgisi çok fazla kullanılır. Aslına bakıldığında bazı banka kartlarının üzerinde iban numarası yer almaktadır. Hal böyle olunca buradan da hesap numarasını öğrenme imkanınız vardır. Fakat pek çok kartta yalnızca kart numarası yazmaktadır. Bu sebeple iban ya da hesap numarasını kart üzerinden öğrenme imkanınız bulunmaz. Tabi ki farklı yöntemlerden bu işlemi yapma şansınız da bulunuyor.

Ziraat Bankası Hesap Numarası Nasıl Öğrenilir ve Kaç Hanelidir?

Müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek ya da mobil uygulamaya giriş yaparak Ziraat Bankası hesap numarası öğrenilebilir. 444 00 00 numaralı müşteri temsilcini arayarak buradan yardım alabilirsiniz. Bunun yanı sıra Ziraat Bankası mobil uygulaması üzerinden internet bankacılığına giriş yaparak da daha kolay ve hızlı bir şekilde hesap numaranızı öğrenebilirsiniz.

İlk olarak Ziraat Bankasının mobil uygulamasını açarak şahsi bilgileriniz ile giriş yapın. Buradan menü kısmından hesapların ve bütün hesapların adımlarını takip edin. Daha sonrasında hesabınıza tıklayarak bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu sekmenin üt kısmında hesap numarası ve alt kısmında ise iban bilgisi yer almaktadır. Hesap numarası 16 haneden meydana gelmektedir. Bu bilgili dikkate alarak hesap numaranızı öğrenebilirsiniz.

Ziraat Bankası Hesap Numarası Nerede Yazar?

Ziraat hesap numarasını öğrenmenin bir başka yollarından bir tanesi de size ait olan kartın üzerini kontrol etmektir. Zira bazı kartlarda iban numarası yazmaktadır. Bu iban numarasının son 16 hanesi de hesap numarasını verir. Tabi ki bunu yalnızca iban üzerinden öğrenebilirsiniz. Yani kart numarası ile iban karıştırılmamalıdır.

İban numarası bulunmayan kartlarda ise yapmanız gereken şey internet bankacılığına girmenizdir. Buradan hesaplarım bölümüne girerek iban bilginize ulaşabilirsiniz. İban numaranızın son 16 hanesi de size hesap numaranızı verecektir.

KAYNAK: UŞAK HABER