Eski sistem değişiyor: İmar planlamasında yeni dönem başlıyor

Eski sistem değişiyor: İmar planlamasında yeni dönem başlıyor
GİRİŞ

AK Parti, yerel yönetimler için 5 yıllık yol haritasını belirledi. Bu yol haritasında imar planlamasında yeni bir döneme geçileceği duyuruldu.

Ak Parti 31 Mart için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda imar planlamasında farklı bir döneme girileceği ifade edildi. Buna göre yeni dönemde arsa bazlı değil ada bazlı imar uygulamaları yapılacak.

Ak Parti bu uygulama ile alakalı görüşlerini vatandaşa da soracak. Yeni çalışmalarda daha fazla hakkaniyet ve katılımcılık esas olacak. Konu ile alakalı Ak Parti tarafından yayınlanan metinde şu ifadelere yer verildi.

İSTİSMAR ENGELLENECEK

AK Parti’nin vizyon belgesinde, yerel yönetimlerin şehir planlarını uzun vadeli ihtiyaçlara göre hazırlayacakları ve katılımcı ve hakkaniyetli yöntemler izleyecekleri vurgulandı. Vizyon belgesi, istismara açık olan parsel bazlı plan değişikliklerinin sona ereceğini de açıkladı. Plan değişiklikleri sadece ada bazında yapılacak.

VATANDAŞLARIN GÖRÜŞÜ VE ONAYI ALINACAK

AK Parti’nin yerel yönetimler yol haritasında yer alan planlama metninde şöyle denildi:

“Şehir planlarını ve imar uygulamalarını şeffaf bir şekilde yapacağız. Plan değişikliği gerektiren zorunlu durumlarda vatandaşlarımızın denetiminde hareket edeceğiz. Plan değişikliklerini muhtarlıklarda ilan edeceğiz. Vatandaşlarımızın fikri ve onayı olmadan uygulamaya koymayacağız. Çalışmalarımızda kamu, özel sektör ve sivil toplum temsilcilerinin görüşlerine başvuracağız. Tapu ve kadastro işlemlerini dijital altyapıyla hızlandıracağız. ‘Türkiye Yüzyılı Şehirleri’ imarını sürdüreceğiz.”

AK Parti yerel yönetimler için yeni bir vizyon ortaya koyuyor. İmar planlamasında ada bazlı dönüşüme geçilecek ve vatandaşların fikri katılımı da sağlanacak. AK Parti’nin ‘Türkiye Yüzyılı Şehirleri’ imarını devam ettirecek.

KAYNAK: UŞAK HABER