Uşak’ta havacılık sektöründe kariyer fırsatı

Uşak’ta havacılık sektöründe kariyer fırsatı
GİRİŞ

Türk Hava Yolları’nın prestijli bir parçası olan Turkish Technic, havacılık sektöründe kariyer yapmak isteyen tecrübeli uçak bakım teknisyenleri için heyecan verici fırsatlar sunuyor.

10.500 kişilik uzman kadrosuyla, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki tesislerinde hizmet veren şirket, genişleyen filosu ve uluslararası operatörlerle iş birliği sayesinde sektörde öncü bir rol oynamaktadır.

Turkish Technic, Türk Hava Yolları A.O. markası topluluğunun bir parçası olarak yeni ilanını duyurdu. Alım yapılacak illerden biri de Uşak.

TEKNİSYEN OLARAK KARİYER YOLU

Turkish Technic, Aydın Çıldır ve Uşak Havalimanları’nda görev alacak, uçak ve komponent bakımı konusunda deneyimli teknisyenler arıyor. Görev tanımı, ulusal ve uluslararası sivil havacılık standartlarına uygun olarak periyodik bakım, onarım ve kontrol işlemlerini kapsamaktadır. Adayların, Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi’nin eğitim uçaklarına üs ve hat bakım hizmetleri sunması beklenmektedir.

BAŞVURU KOŞULLARI VE SÜREÇLERİ

Adayların Türk vatandaşı olması, en az lise mezunu olması ve belirli bir yaş aralığında bulunması gibi temel şartlar aranmaktadır. Ayrıca, adayların askerlik görevini tamamlamış olmaları veya tecilli olmaları, disiplinsizlik nedeniyle THY veya iştiraklerinden ayrılmamış olmaları ve sağlık ile seyahat engellerinin bulunmaması gerekmektedir.

Teknik kriterler açısından, adayların en az 2 yıl piston motorlu sivil hava araçlarının bakım onarım alanında tecrübe sahibi olmaları ve tercihen Cessna 172, Diamond DA-40 ve DA-42 uçaklarında deneyimli olmaları bekleniyor. SH-66/EASA Part-66 hava aracı bakım lisansına sahip adaylar ve bu uçak tiplerinde yetkili onaylayıcı personel olarak çalışmış olanların tercih sebebi olduğu ifade edildi.

İşe alım süreci, 31.03.2024 tarihine kadar devam edecek olup, adaylar Turkish Technic’in web sitesinden başvurularını yapabilecekler. Adayların sisteme doğru ve eksiksiz bilgilerle başvuruda bulunmaları önem taşımaktadır. Özgeçmişlerin güncel ve doğru bilgiler içermesi, başvuru sürecinin sağlıklı ilerlemesi için kritik öneme sahiptir.

KAYNAK: UŞAK HABER