Uşak Havalimanı Nerede, Nasıl Gidilir?

Uşak Havalimanı Nerede, Nasıl Gidilir?
GİRİŞ

Uşak Havalimanı'nın konumu il merkezindedir. Uşak Havalimanı Kılcan Mücavir Mahallesi sınırları içerisine dâhil edilmiştir. Havalimanının yer aldığı bulvar Gazi Bulvarı'dır.

Havaalanı Sitesi 205 numarada konumlanan havalimanına hem kara yolundan hem de hava yolundan ulaşılabilmektedir. Havalimanına ulaşmak isteyen yolcular Uşak, İzmir ve Afyon demir yolu hattı olarak geçen treni de kullanabilmektedir. Ege ve İç Anadolu Bölgeleri'nin kesişme yerleri olarak kullanılan Uşak Afyon, Kütahya, Denizli ve Manisa gibi illere komşudur. Hem Ege'nin hem de Anadolu'nun etkisini taşıyan şehirde zengin bir geçmiş vardır. Bronz Çağı ve sonrasında yerleşim yeri olarak kullanılan Uşak kültür ve turizm başkenti olarak da bilinmektedir.

Uşak içerisinde yer alan pek çok yapıt yerli ve yabancı turistleri çekmektedir. Dünyadaki en büyük ikinci kanyon olan Ulubey Kanyonu, Uşak Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi ve kaplıcalar şehirde görülmesi gereken kısımlardandır.

Uşak Havalimanı Hakkında Genel Bilgiler Nelerdir?

Uşak Havalimanı'nı hakkında bilgiler arasında havalimanının 1988 yılında açıldığı ve 2011 yılında sivil trafiğe kapatıldığı yer almaktadır. Uşak Havalimanı 2014 yılı itibari ile yeniden hizmete açılmıştır. Uşak, Türkiye'de uydu ile iniş sistemini 2012 yılında ilk kez bu alana kurmuştur. Havalimanı içerisinde farklı pek çok ulaşım şirketinin seferleri düzenlenmektedir. Seferler arasında hem aktarmalı uçuşlar hem de direkt uçuşlar yer almaktadır. Havalimanında yemek yeme, emanet eşya bırakma, para çekme yapılabilecek alanlar bulunmaktadır.

Uşak Havalimanı'ndan Merkeze Nasıl Gidilmektedir?

Uşak Havalimanı ve merkez arasında ulaşım taksiler ile gerçekleştirilebilmektedir. Ayrıca Uşak Havalimanı servisleri de havalimanından merkeze ulaşım düzenlemektedir. Havalimanı içerisinde yer alan çeşitli araç kiralama firmaları da havalimanından merkez ya da farklı yerlere araç kiralamak için idealdir.

KAYNAK: UŞAK HABER