Uşak Havalimanı’nda uçuş eğitim mahalli kiralanacak! İhale tarihi belli oldu

Uşak Havalimanı’nda uçuş eğitim mahalli kiralanacak! İhale tarihi belli oldu
GİRİŞ

Uşak Havalimanı’nda 500 m²’lik bir arazi üzerinde 380 m²’lik bir bina, uçuş eğitim hizmetlerinde kullanılmak üzere ihale ile kiraya verilecek. İşte kiralama ihalesinin ayrıntıları.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 01920292 ilan nolu ihalesini duyurdu. İstisna ve Kapsam Dışı İhaleler çerçevesinde kiraya verme şeklinde yapılacak olan ihale için zaman belli oldu. Konu ile alakalı yayınlanan ilanın detayları haberimizde.

Verilen ilanda Uşak Havalimanında 380 m²’lik taşıyıcı sistemi hafif çelik konstrüksiyon modüler olarak bina yapılmak için 500 m²’lik arazinin uçuş eğitim hizmetlerinde kullanılması amacı ile kiraya verileceği vurgulandı. Şimdi ihalenin koşullarına, nerede ve ne zaman yapılacağına bakalım.

İHALE NE ZAMAN VE NEREDE YAPILACAK?

İhale, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 23 Kasım 2023 tarihinde açık ihale usulü ile yapılacak. İhaleye katılmak isteyenlerin, belirlenen şartları yerine getirmeleri ve 125 bin TL geçici teminat vermeleri gerekiyor.

İhale, DHMİ Kira İhale Yönergesi doğrultusunda gerçekleştirilecek. İhale sonucunda, kiracıya teslim edilen mahallin ihtiyaç duyulması halinde İdareye teslim edildiği şekliyle iade edilmesi şartıyla, 31 Aralık 2024 tarihine kadar sözleşme imzalanacak. İhalede muhammen kira bedeli KDV dahil 87 bin 500 TL olarak belirlendi.

O DİLEKÇELER GEÇERSİZ SAYILACAK

İhaleye katılmak isteyenler, 23 Kasım 2023 günü saat 14:00’e kadar DHMİ Uşak Havalimanı Müdürlüğü Evrak Birimine başvuruda bulunabilecekler. Başvuru sırasında, ihale şartnamesinde belirtilen evrakları tamamlamaları ve geçici teminatı yatırmaları gerekecek. Başvurular, posta yoluyla veya belirtilen tarih ve saatten sonra yapılamayacak.

İhale, 23 Kasım 2023 günü saat 14.30’da DHMİ Uşak Havalimanı Müdürlüğünde yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler, ihale şartnamesini ve sözleşme taslağını DHMİ Genel Müdürlüğü Pazarlama ve Ticaret Dairesi Başkanlığı veya Uşak Havalimanı Müdürlüğünden KDV dahil 250 TL karşılığında temin edebilecekler. DHMİ, bu ihalede 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ile 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na tabi olmadığını ve ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğunu duyurdu. Ayrıca, daha önce İdareye verilen dilekçelerin geçersiz olduğunu bildirdi.

KAYNAK: UŞAK HABER