Apple kimliğiniz tehlikede, Yeni dolandırıcılık türü ortaya çıktı

Apple kimliğiniz tehlikede, Yeni dolandırıcılık türü ortaya çıktı
GİRİŞ

Son zamanlarda, iPhone ve MacBook kullanıcılarının Apple ID şifrelerini çalmak için yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Peki hangi uyarılara dikkat edilmeli?

Apple cihaz sahipleri, son zamanlarda artan sofistike phishing saldırılarına karşı uyanık olmalı. Bu saldırılar, özellikle şifre sıfırlama bildirimleri üzerinden gerçekleştiriliyor ve kullanıcıların hassas bilgilerini hedef alıyor.

Bu yöntemde, kullanıcıların cihazlarına "Şifre Sıfırlama" uyarıları gönderiliyor. Bu uyarılar gerçekmiş gibi görünse de, aslında dolandırıcılar tarafından gönderiliyor.

ŞİFRE SIFIRLAMA BİLDİRİMLERİNE DİKKAT!

Kullanıcılar, Apple cihazlarından gelen şifre sıfırlama bildirimlerine karşı dikkatli olmalı. Saldırganlar, bu bildirimleri taklit ederek, kullanıcıların Apple ID şifrelerini ele geçirmeye çalışıyor. Bu tür sahte bildirimler, genellikle çok faktörlü doğrulama sistemleri üzerinden gelmekte ve kullanıcıları yanıltmaya yönelik son derece inandırıcı olabilmekte. Eğer bir kullanıcı bu bildirimlere yanıt verir ise saldırganlar hızla hesapları ele geçirebiliyor.

DOLANDIRICILAR DURMAK BİLMİYOR

Saldırıya uğrayan kullanıcılar, bildirimleri reddetse bile, bu sefer de Apple’ı temsil ettiklerini iddia eden dolandırıcılar tarafından aranıyor. Bu kişiler, kullanıcıları saldırı altında olduklarına inandırıp, güvenlik kodları isteyerek dolandırıcılığı bir adım öteye taşıyor. Maalesef, bu tuzağa düşen kullanıcıların hesapları tehlike altında.

Apple, kullanıcılarını bu tür saldırılara karşı uyarıyor ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Şirket, şifre sıfırlama bildirimlerinin ve telefon aramalarının gerçekliğini doğrulamak için resmi kanalları kullanmalarını öneriyor. Bunun yanında, kullanıcıların şüpheli aktiviteleri Apple’ın resmi destek hattına bildirmeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Bu tür saldırılar, internet sitelerinden ve platformlardan sızdırılan bilgiler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Kullanıcılar, bu bilgilerin kötü niyetli kişiler tarafından manipüle edilerek kullanılabileceğini unutmamalı. Apple’ın “Apple ID şifremi unuttum” özelliği, saldırganlar tarafından kötüye kullanılmakta ve kullanıcıların güvenliğini tehdit etmekte.

KAYNAK: UŞAK HABER