iPhone’da ekran görüntüsü almak artık çok kolay! Yapmanız gereken tek şey

iPhone’da ekran görüntüsü almak artık çok kolay! Yapmanız gereken tek şey
GİRİŞ

Akıllı telefonlarda belki en güzel özelliklerden birisi ekran görüntüsü almadır. Bu sayede telefon ekranındaki her şeyi anında kaydedebilirsiniz. Peki iPhone’larda bu işlem nasıl yapılır?

İster bir oyunun eğlenceli bir sahnesini, ister sosyal medyada ilginizi çeken bir paylaşımı, ister bir internet sitesinde dikkatinizi çeken bir bilgiyi, tek bir tuşa basarak ekran görüntüsü olarak alabilirsiniz.

Apple, iPhone modellerinde bu özelliği geliştirdi ve daha kullanışlı hale getirdi. Peki nasıl yapacaksınız? Adım adım anlatalım.

İPHONE 8 VE ÖNCESİNDEKİ MODELLERDE EKRAN GÖRÜNTÜSÜ NASIL ALINIR?

Eğer iPhone 8 veya daha eski bir model kullanıyorsanız, ekran görüntüsü almak için yapmanız gereken çok basit. Telefonunuzun sağ tarafındaki düğmeye ve aynı anda ana ekran düğmesine basın. Böylece ekranınızın görüntüsünü almış olacaksınız. Bu modellerde ana ekran düğmesi alt kısımda bulunuyor.

İPHONE X VE SONRAKİ MODELLERDE EKRAN GÖRÜNTÜSÜ ALMA

Eğer iPhone X veya daha yeni bir model kullanıyorsanız, ekran görüntüsü almak için farklı bir yöntem izlemeniz gerekiyor. Çünkü bu modellerde ana ekran düğmesi yok. Bunun yerine, telefonunuzun sağ tarafındaki yan düğmeye ve sol tarafındaki ses seviyesi artırma düğmesine aynı anda basın. Bu şekilde de ekranınızın görüntüsünü alabilirsiniz.

Ekran görüntüsü aldığınızda, aldığınız görüntü sol alt köşede küçük bir resim olarak belirecek. Bu resme dokunarak Galeri’ye gidebilir ve buradan görüntüyü düzenleyebilir, kesebilir, renklendirebilir veya yazı ekleyebilirsiniz. Ayrıca, bu resmi WhatsApp gibi uygulamalarda hızlıca paylaşabilirsiniz. Bunun için resmi basılı tutun ve istediğiniz bir sohbete sürükleyin. Bu özellik çok pratik ve işinize yarayacaktır.

iPhone ile ekran görüntüsü alma işte bu kadar basit bir işlem. Bu özelliği kullanarak anlık görüntüler alabilirsiniz.

KAYNAK: UŞAK HABER