Dolandırıcıların hedefinde seçmenler var, tıklamadan önce iki kere düşünün

Dolandırıcıların hedefinde seçmenler var, tıklamadan önce iki kere düşünün
GİRİŞ

Yerel seçimler yaklaşırken dolandırıcılar da yeni tuzaklar kurmaya başladı. Uzmanlar uyardı sakın bu mesajları açmayın.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, vatandaşların kişisel bilgilerini hedef alan yeni bir dolandırıcılık yöntemi tespit edildi.

“Oy kullanacağınız sandık değişti” başlığı altında gönderilen sahte e-posta ve SMS’lerle vatandaşlar kandırılmaya çalışılıyor. Bu mesajlar, alıcıları yanıltarak kişisel bilgilerini ele geçirmeyi amaçlıyor.

KİŞİSEL BİLGİLERİN KORUNMASI İÇİN UYARILAR

Bilişim ve siber güvenlik uzmanları vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı uyarıyor. Uzmanlar, resmi kurumların asla e-posta veya SMS yoluyla kişisel bilgiler talep etmeyeceğini belirtiyor. Dolandırıcıların, ele geçirdikleri bilgilerle kimlik hırsızlığı yapabileceğini ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurguluyor.

Seçim dönemlerinde artan bu tür siber tehditlere karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade eden uzmanlar, vatandaşlara şüpheli mesaj ve e-postalara karşı tetikte olmalarını öneriyor. Ayrıca, herhangi bir linkin güvenilirliğinin kontrol edilmesi ve resmi kurumların iletişim kanallarının doğrulanması gerektiğini hatırlatıyor.

RESMİ KAYNAKLARDAN DOĞRULAMA YAPIN

Uzmanlar, seçimler ile ilgili bilgi almak için Yüksek Seçim Kurulu gibi resmi kurumların web siteleri ve sosyal medya hesaplarının kullanılmasının önemini vurguluyor. Vatandaşların, seçim kaydı sorgulamaları için istenen iletişim bilgilerinin güvenliğini sağlamak adına, linklerin URL’lerini dikkatlice incelemeleri ve resmi kaynaklardan doğrulama yapmaları gerektiğini belirtiyor.

Bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı alınabilecek en etkili önlemlerden biri, şüpheli mesaj veya e-postaların ilgili yetkililere bildirilmesidir. Böylece, siber dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir adım atılmış olur.

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte, siber güvenlik konusunda daha da bilinçli ve tedbirli olmak büyük önem taşıyor. Kişisel bilgilerin korunması ve resmi kaynaklardan doğru bilgilere ulaşılması, bu tür tehditlere karşı en güçlü savunmadır.

KAYNAK: UŞAK HABER