Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin anjiyosu dönemi başladı

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmetlerinde çığır açan bir yeniliğe imza atıyor. Beyin anjiyosu uygulaması başladı.

Hastanede, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sinan Sağıroğlu’nun liderliğinde beyin anjiyosu işlemleri başlatıldı.

DR. SAĞIROĞLU KİMDİR?

Op. Dr. Sinan Sağıroğlu’nun katılımıyla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, beyin ve sinir cerrahisi alanında yeni bir sayfa açıyor.

2016 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Dr. Sağıroğlu, 2018-2023 yılları arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde beyin cerrahisi ihtisasını tamamladı. 2023-2025 yılları arasında Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetini yerine getiren doktor, Temmuz 2025 itibarıyla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevine başladı.

BEYİN ANJİYOSU NİÇİN YAPILIR?

Beyin anjiyosu, beyin damarlarının detaylı bir şekilde görüntülenmesini sağlayan ileri bir radyolojik yöntemdir. İşlem, genellikle kasıktan veya kol bölgesinden bir damara yerleştirilen kateter aracılığıyla gerçekleştirilir. Kateter, beyin damarlarına ulaştırılır ve kontrast madde enjekte edilerek damarların yapısı görüntülenir. Bu yöntem, beyin damar tıkanıklıkları, anevrizmalar (damar balonlaşmaları) ve damar yumağı (AVM) gibi ciddi sağlık sorunlarının teşhisinde kritik bir rol oynar. Lokal anestezi altında yapılan işlem, hasta konforunu ön planda tutarak uzman ekipler tarafından uygulanır. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bu teknolojiyi bölge halkına sunarak sağlık hizmetlerinde önemli bir eksikliği gideriyor.

Sağlık Haberleri