En Uzun Süre Aynı Kulüpte Forma Giyen 7 Futbolcu

En uzun süre aynı formayı giyen 7 futbolcu, futbol tutkunlarının yakından tanıdığı efsane isimler olarak gösterilir.

Uzun yıllar boyunca aynı formayı terletmesine rağmen sayısız başarıya imza atan bu futbolcular, kariyerlerini sonlandırmış olmalarına rağmen kulüp taraftarları açısından hala özlemle alınır. İşte en uzun süre aynı kulüpte forma giyen futbolcular

Gianluigi Buffon

Gianluigi Buffon, Parma’dan transfer olduğu Juventus ile sayısız başarıya imza attı. 3 Temmuz 2001 yılında kendini Juventus’lu yapan imzayı atan Gianluigi Buffon, tam 15 yıl bu formayı terletti. Gianluigi Buffon, kaptanlık yaptığı kulübü ile lig ve Avrupa kupalarında şampiyonluk yaşadı.

Philip Lahm

Philip Lahm, Alman devi Bayern Münih’in efsane kaptanı ve sağ beklerinden biri olarak anılır. Lahm, sol bek olarak 1 Temmuz 2001 tarihinde girdiği Bayern Münih’te daha sonra farklı mevkilerde de görev aldı. Tam 15 yıl boyunca bu formayı terleten Philip Lahm, sayısız başarıya imza attı.

John Terry

John Terry, Chelsea kariyerine 1 Temmuz 1998 tarihinde başladı. O dönemlerde İngiltere ve Avrupa’da fazla başarısı bulunmayan Chelsea’nin yükselişindeki mimarlardan biri oldu. İngiliz kulübünde 18 yıl boyunca forma giyen ve kaptanlık yapan John Terry, lig ve Avrupa şampiyonluğu yaşadı.

Ryan Giggs

Ryan Giggs, kendi ülkesi dışındaki bir takımda en uzun süre forma giyme rekorunu elinde tutuyor. Ryan Giggs, 1990 ile 2014 yılları arasında tam 24 yıl boyunca 672 maçta İngiliz devi Manchester United formasını terletti. Ryan Giggs bir dönem kırmızı şeytanlarda teknik direktörlük görevi de üstlendi.

Francesco Totti

Francesco Totti, altyapısından yetiştiği Roma’da tam 25 yıl aralıksız forma giydi. Pek çok dünya devinin yıllarca peşinden koştuğu ve astronomik transfer ücretleri teklif ettiği Totti, doğup büyüdüğü Roma’dan ayrılmadı. Roma’da 1992 ile 2017 yılları arasında 619 maça çıkan Francesco Totti, sayısız başarıya imza attı.

Paolo Maldini

Paolo Maldini, forma giydiği dönemde İtalyan futbolunun yetiştirdiği en başarılı savunmacılardan biri olarak adını duyurdu. 1984 yılında girdiği kulüpte 2009 yılında emekli olan Paolo Maldini, 25 yıl boyunca Milan forması giydi. Milan tarihinin en istikrarlı savunmacılarından biri olarak gösterilen Paolo Maldini kırmızı siyahlılar ile 647 maça çıktı.

Sait Altınordu

Sait Altınordu, en uzun süre aynı kulüpte forma giyen oyuncular listesinin zirvesinde yer aldı. 16 yaşında girdiği Altınordu takımında 27 yıl boyunca forma giyen Sait Altınordu, 1934’te çıkan Soyadı Kanunu ile Altınordu soyadını aldı.

Spor Haberleri