Yaz mevsiminde haftada 2, kış günlerinde de haftada 1 kez sulanması yeterlidir. Gübreleme ya da düzenli olarak budama gibi işlemlerin kalanşo bakımı için yapılmasına gerek yoktur.
Kalanşo Çiçeği Balkonda Yetişir Mi?
Kalanşonun balkonda yetişme durumu mevcuttur. Cam kenarında ya da balkona konmuş olan bir saksı içinde kalanşo yetişebilir. Balkonda iken de büyük bir saksı içinde olmasına gerek yoktur. Köklerinin ve kendisinin sığacağı kadar bir saksı içinde yetişebilir.
Kalanşo Çiçeği Çoğaltma Nasıl Yapılır?
Kalanşonun üretilme işlemi, diğer birçok çiçeğe göre daha kolay bir biçimde gerçekleştirilir. Arzuya göre herhangi bir kalanşo çiçeği gövdesinden koparılan herhangi bir dal, suya konularak köklendirilebilir ve daha sonra bir toprağa ekilebilir. Bununla beraber, koparılmış olan dalın suda köklenmesi beklenmeden de hemen toprağa ekilebilir. Dal, kendiliğinden köklenecek ve toprağa tutunacaktır.
Kalanşo Çiçeği Saksısı Nasıl Olmalı?
Kalanşo çiçeğinin saksı tipini seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, saksının su akışının iyi seviyede sağlanabilmesidir. Eğer saksının su akışı iyi olmazsa, ne kadar büyük olursa olsun kalanşo çiçeği bakımı düzgün bir biçimde yapılamaz. Bu nedenle de çiçeğin köklerinin iyi bir biçimde su aldığından emin olunması gereklidir.
Kalanşo Çiçeği Renkleri Nelerdir?
Kalanşo türünün renkleri, pembe, sarı, kırmızı, beyaz ve turuncudur. Bu renklerin yanında, karışık ve farklı renklerde de kalanşo çiçekleri mevcuttur.
Kalanchoe Çiçeği Güneşi Sever Mi?
Kalanşo çiçeğinin güneş görmesi büyümesi ve çiçek açabilmesi için gereklidir. Ancak kalanşo çiçekleri, doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmaması gereken çiçeklerdir. Doğrudan güneş ışığına maruz kalmaları, daha fazla açmaları beklenirken solmalarına ya da çiçek açmamalarına neden olabilir.
Kalanşo Çiçeği Hangi Ortamı Sever?
Kalanşoların bulunmaktan haz aldıkları ortamlar, genellikle aydınlık ve havadar ortamlardır. Bu nedenle de balkon ve cam kenarları kalanşolar tarafından sevilir, sevildikleri için de çiçek açarlar. Bunların yanında da doğrudan sıcaktan haz etmezler. Kalorifer ya da ısı veren diğer kaynakların önü ile çevrelerinde bulunmaları çiçek açmamalarına neden olabilir.
Kalanşo Kaç Derece Soğuğa Dayanır?
Kalanşoların yaşayabilecekleri minimum sıcaklık derecesi, 10’dur. 10 santigrat derece altında kalanşo çiçeği bakımı yapılamaz ve çiçekler ölür. Bu nedenle de özellikle kış aylarında balkonun kapalı olan alanında tutulmaları ve soğukta bırakılmamaları gereklidir.